ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΛΑΔΕΡΑ
"φασολάκια λαδερά" |
* 1/2 κιλό φασολάκια
* 1 κρεμμύδι ξερό
* 1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα
* 1 σκ.σκόρδο
* 2-3 πατάτες
* 3 τομάτες ώριμες
* 1/2 φλ.ελαιόλαδο
* 1 πιπεριά (κέρατο ή πράσινη)
* μαϊντανός...αλάτι...πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε από τις ίνες τα φασολάκια και τα πλένουμε...Τρίβουμε τις τομάτες...Καθαρίζουμε , πλένουμε τα υπόλοιπα λαχανικά μας και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο,τον μαϊντανό....Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες...και ξεσποριάζουμε την πιπεριά.
Σε κατσαρόλα πλατειά, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο να
σωταριστούν ελαφρά.Προσθέτουμε τα φασολάκια την πιπεριά και τις τομάτες. Αλατοπιπερώνουμε
και ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα να σιγοβράσει το φαγητό μας.Μετά 15' βάζουμε τις πατάτες και τον μαϊντανό. Συνεχίζουμε το βράσιμο, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και να μείνει το φαγητό μας με το λαδάκι του!
Συνοδεύουμε με τυρί φέτα και ζεστό τραγανό ψωμάκι !!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου