Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ


ΥΛΙΚΑ
"μελιτζάνες με φιλέτο κοτόπουλου"

* 2 στήθη κοτόπουλου
* 3-4 μελιτζάνες τσακώνικες
* 1 πιπεριά πράσινη μικρή
* 3/4 φλ. λάδι
* 1 κρεμμύδι
* 2 σκ.σκόρδο
* 1 φλ. τοματάκι κονκασέ
* 1 κ.γλ. πελτέ
* μαϊντανός - δυόσμος (λίγος)
* αλάτι...πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις πλένουμε, τις κόβουμε μεγάλες ροδέλες
και τις βάζουμε σε αλατόνερο, για μισή ώρα, να ξεπικρίσουν.
Τις βγάζουμε και τις στύβουμε καλά.
Πλένουμε καλά τα φιλέτα, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε μερίδες.
Καθαρίζουμε και πλένουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τον μαϊντανό
και τον δυόσμο. Κόβουμε ροδέλες την πιπεριά...ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. τον
μαϊντανό και τον δυόσμο και στη μέση τα σκόρδα.

Βάζουμε σε πλατειά κατσαρόλα, το λάδι και το ζεσταίνουμε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Αραδιάζουμε το κοτόπουλο και το σωτάρουμε, να κάνει κρούστα από όλες τις
πλευρές. Το βγάζουμε σε ταψάκι.
Ρίχνουμε στο λάδι τις μελιτζάνες και την πιπεριά, να μαραθούν ελαφρά...
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα, να μελώσουν.
Βάζουμε τον πελτέ και τον διαλύουμε στον πάτο της κατσαρόλας.
Ξαναγυρίζουμε το κοτόπουλο, ανάμεσα στις μελιτζάνες και ρίχνουμε την τομάτα.
Αλατοπιπερώνουμε...προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο και ρίχνουμε
1 φλυτζάνι νερό. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την
κατσαρόλα και σιγοβράζουμε, για μία ώρα περίπου,να μελώσει το φαγητό μας
και να μείνει με το λαδάκι του !

Το σερβίρουμε, με τυρί φέτα και τραγανό, ζεστό ψωμί !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου