ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ....ΑΥΓΑ "ΜΑΤΙΑ"
ΥΛΙΚΑ
* 500 γρ. αρακάς
* 1 κρεμμύδι
* 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
* 2 καρότα
* 2 πατάτες
* 1/2 φλ. λάδι
* 1 κ.σ. πελτέ
* 1 φλ. τοματάκια ψιλ/να
* άνιθος... κανέλα
* αλάτι...πιπέρι...
* 3-4 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε...καρότα, πατάτες, κρεμμύδια και άνιθο.
Καθαρίζουμε και τον αρακά, αν βάλουμε φρέσκο...(σε αυτή την περίπτωση,
έχουμε υπολογίσει 500 γρ. αρακά καθαρό).
Σε πλατειά κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένο, τα καρότα κομμένα ροδέλες και τις
πατάτες κομμένες σε κύβους.
Τα σωτάρουμε ελαφρά, όλα μαζί, να μελώσουν. Ρίχνουμε και τον αρακά.
Ανακατεύουμε και κάνουμε "χώρο" στο κέντρο της κατσαρόλα και βάζουμε
τον πελτέ. Τον διαλύουμε και προσθέτουμε τα ντοματάκια. Ανακατεύουμε...
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε λίγη κανέλα. ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό.
Μόλις πάρει βράση το φαγητό μας, βάζουμε και τον άνιθο ψιλοκομμένο...
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε, μέχρι
να "σπάσει" ο αρακάς και να μείνει το φαγητό μας με το λαδάκι του.
Λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό, σπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα
(μάτια)...ανακινούμε..(δεν ανακατεύουμε) !
Όταν "γίνουν" τα αυγά, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο, ένα αυγό, συνοδεύοντας με τον πεντανόστιμο αρακά μας !
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Αν δεν "ψηθούν" τα αυγά, όσο θα θέλαμε, βάζουμε την κατσαρόλα στο
γκριλ του φούρνου μας, για πολύ λίγο, στους 170* μέχρι να " δέσουν" ασπράδι και κρόκος!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
ΥΛΙΚΑ
αρακάς με ντομάτα και...αυγά "μάτια" |
* 1 κρεμμύδι
* 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
* 2 καρότα
* 2 πατάτες
* 1/2 φλ. λάδι
* 1 κ.σ. πελτέ
* 1 φλ. τοματάκια ψιλ/να
* άνιθος... κανέλα
* αλάτι...πιπέρι...
* 3-4 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε...καρότα, πατάτες, κρεμμύδια και άνιθο.
Καθαρίζουμε και τον αρακά, αν βάλουμε φρέσκο...(σε αυτή την περίπτωση,
έχουμε υπολογίσει 500 γρ. αρακά καθαρό).
Σε πλατειά κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένο, τα καρότα κομμένα ροδέλες και τις
πατάτες κομμένες σε κύβους.
Τα σωτάρουμε ελαφρά, όλα μαζί, να μελώσουν. Ρίχνουμε και τον αρακά.
Ανακατεύουμε και κάνουμε "χώρο" στο κέντρο της κατσαρόλα και βάζουμε
τον πελτέ. Τον διαλύουμε και προσθέτουμε τα ντοματάκια. Ανακατεύουμε...
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε λίγη κανέλα. ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό.
Μόλις πάρει βράση το φαγητό μας, βάζουμε και τον άνιθο ψιλοκομμένο...
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε, μέχρι
να "σπάσει" ο αρακάς και να μείνει το φαγητό μας με το λαδάκι του.
Λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό, σπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα
(μάτια)...ανακινούμε..(δεν ανακατεύουμε) !
Όταν "γίνουν" τα αυγά, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο, ένα αυγό, συνοδεύοντας με τον πεντανόστιμο αρακά μας !
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Αν δεν "ψηθούν" τα αυγά, όσο θα θέλαμε, βάζουμε την κατσαρόλα στο
γκριλ του φούρνου μας, για πολύ λίγο, στους 170* μέχρι να " δέσουν" ασπράδι και κρόκος!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
ΑπάντησηΔιαγραφή"Περίεργο" φαγητό, όμως θα δοκιμάσω να το φτιάξω!