ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ
* 500 γρ. πατάτες (καθαρισμένες)
* 1 κρεμμύδι μεγάλο
* 1 αυγό
* 3/4 φλ. γραβιέρα τριμμένη
* 2 κ.σ. ελαιόλαδο
* ρίγανη....δυόσμος
* αλάτι..πιπέρι
* αλεύρι (περίπου 1 φλ.)
~~~~~~~~~~~
* αλεύρι για το αλεύρωμα
* λάδι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι....
(τον δυόσμο και τη ρίγανη, αν βάλουμε φρέσκα, από τη γλάστρα μας)
Κόβουμε τις πατάτες κομμάτια και τις βράζουμε σε ελαφρά αλατισμένο νερό,
να μαλακώσουν, χωρίς να διαλύονται.
Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι...ψιλοκόβουμε δυόσμο και ρίγανη.
Με τρυπητή κουτάλα, στραγγίζοντας, παίρνουμε τις πατάτες από το νερό και τις
βάζουμε σε λεκάνη. Τις λιώνουμε με το πηρούνι. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
Προσθέτουμε στις πατάτες, το κρεμμύδι, τον δυόσμο, τη ρίγανη και το τυρί.
Ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε στο αλάτι και αν χρειάζεται, προσθέτουμε.
Ρίχνουμε το λάδι, το αυγό και πιπέρι.
Ζυμώνουμε το μείγμα και το δένουμε με αλεύρι....τόσο όσο χρειάζεται για να
πλάθεται η ζύμη μας (συνήθως παίρνει 1 φλ.)
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα...Τη βγάζουμε και πλάθουμε τους κεφτέδες.
Τους αλευρώνουμε, και τους τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά, φροντίζοντας να τους
γυρίζουμε συχνά,για να μην αρπάξουν αμέσως, αλλά να ψηθούν εσωτερικά και να κάνουν
ροδοψημένη κρούστα εξωτερικά.
Τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξει το περίσσιο λάδι...και....
Τους σερβίρουμε ζεστούς...κρατσανιστούς και μυρωδάτους !!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Αν δεν έχουμε φρέσκα αρωματικά, βάζουμε αποξηραμένη ρίγανη και
θρίβουμε αποξηραμένο δυόσμο.
Μπορούμε να προσθέσουμε και ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Επιλέγουμε τυρί με πικάντικη γεύση, να "φαίνεται" στη γεύση....
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγπρες συνταγές "πατατοκεφτέδες" |
* 500 γρ. πατάτες (καθαρισμένες)
* 1 κρεμμύδι μεγάλο
* 1 αυγό
* 3/4 φλ. γραβιέρα τριμμένη
* 2 κ.σ. ελαιόλαδο
* ρίγανη....δυόσμος
* αλάτι..πιπέρι
* αλεύρι (περίπου 1 φλ.)
~~~~~~~~~~~
* αλεύρι για το αλεύρωμα
* λάδι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι....
(τον δυόσμο και τη ρίγανη, αν βάλουμε φρέσκα, από τη γλάστρα μας)
Κόβουμε τις πατάτες κομμάτια και τις βράζουμε σε ελαφρά αλατισμένο νερό,
να μαλακώσουν, χωρίς να διαλύονται.
Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι...ψιλοκόβουμε δυόσμο και ρίγανη.
Με τρυπητή κουτάλα, στραγγίζοντας, παίρνουμε τις πατάτες από το νερό και τις
βάζουμε σε λεκάνη. Τις λιώνουμε με το πηρούνι. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
Προσθέτουμε στις πατάτες, το κρεμμύδι, τον δυόσμο, τη ρίγανη και το τυρί.
Ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε στο αλάτι και αν χρειάζεται, προσθέτουμε.
Ρίχνουμε το λάδι, το αυγό και πιπέρι.
Ζυμώνουμε το μείγμα και το δένουμε με αλεύρι....τόσο όσο χρειάζεται για να
πλάθεται η ζύμη μας (συνήθως παίρνει 1 φλ.)
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα...Τη βγάζουμε και πλάθουμε τους κεφτέδες.
Τους αλευρώνουμε, και τους τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά, φροντίζοντας να τους
γυρίζουμε συχνά,για να μην αρπάξουν αμέσως, αλλά να ψηθούν εσωτερικά και να κάνουν
ροδοψημένη κρούστα εξωτερικά.
Τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξει το περίσσιο λάδι...και....
Τους σερβίρουμε ζεστούς...κρατσανιστούς και μυρωδάτους !!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Αν δεν έχουμε φρέσκα αρωματικά, βάζουμε αποξηραμένη ρίγανη και
θρίβουμε αποξηραμένο δυόσμο.
Μπορούμε να προσθέσουμε και ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Επιλέγουμε τυρί με πικάντικη γεύση, να "φαίνεται" στη γεύση....
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου