"ΦΩΛΙΤΣΕΣ" ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΙΛΦΕΪΓ
Ένα γλυκάκι...εύκολο και γρήγορο !
Παράξενο και όμορφο στην εμφάνιση...
Δροσερό και ελαφρύ στη γεύση...!
"φωλίτσες" με κρέμα μιλφέιγ |
(για 12 φωλίτσες)
* 150 γρ.φύλλο καταϊφι
* 2 κ.σ. βούτυρο
* 1 ποτ. κρ. σπορέλαιο
* 1 φακ. κρέμα μιλφέϊγ στιγμής
* 3 φλ.γάλα (και κάτι)
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
ψιλές φέτες πορτοκάλι( γλυκό κουταλιού) και λίγο σιρόπι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το βούτυρο ελαφρά να πάρει υγρή μορφή και την ενώνουμε με το σπορέλαιο.
Λαδώνουμε τις θήκες (12),στην ειδική,αντικολλητική, φόρμα για κεκάκια μάφιν.
Κόβουμε κομμάτια 10εκ. φύλλο καταϊφι και το ανοίγουμε με τα χέρια "ξάνοντάς" το.
Τα βάζουμε στις θήκες,προσέχοντας, να καλύψουμε και τα πλαϊνά...και πιέζουμε στο κέντρο.
Τα βουτυρώνουμε καλά και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180* για 20-30' μέχρι να ροδίσουν.
Χτυπάμε την κρέμα και τη διατηρούμε στο ψυγείο, σε κλειστό μπωλ.
Βγάζουμε τις φωλίτσες απαλά και προσεχτικά από τα φορμάκια και τις ακουμπάμε σε πιατέλα.
Όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε, γεμίζουμε τις φωλίτσες με την κρέμα....βάζουμε επάνω ένα κομματάκι πορτοκάλι και με ένα κουταλάκι του γλυκού,περιχύνουμε σιρόπι....!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ :
1. γεμίζουμε τις φωλίτσες, μόνο στην ώρα του σερβιρίσματος, για να μη μαλακώσουν....
2.δημιουργούμε όσες φωλίτσες θέλουμε, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία...
3. όσον αφορά στη διακόσμηση...αφήνετε τη φαντασία ελεύθερη και δημιουργείτε....(φραουλίτσες...ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί....τρούφα σοκολάτα....λιωμένη κουβερτούρα....!!)
ΠΡΟΤΑΣΗ : στην κρέμα που θα περισσέψει, θρίβετε όποιο μπισκοτάκι σας βρίσκεται, ανακατεύετε, βάζετε σε μπωλάκια, ακουμπάτε σε κάθε μπωλ,ψιλοκομμένα κυβάκια από φρέσκα φρούτα εποχής και ...... σερβίρετε !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Τι φανταστική συνταγη ;;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφή