Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ


ΥΛΙΚΑ
"μακαρονάδα με αντζούγιες"

* 500 γρ. σπαγγέτι
* 10-12 φιλέτα αντζούγιας
* 1/3 φλ. ελαιόλαδο
* 3-4 σκ.σκόρδο
* 3 κ.σ. μαϊντανός
* αλάτι
* κόκκινο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε, σε αρκετό νερό, αλατισμένο, το σπαγγέτι al dente...(να κρατάει)
όπως αναγράφεται στη συσκευασία. (κρατάμε 1/2 φλ.από το νερό τους)

Όσο βράζουν τα μακαρόνια, ετοιμάζουμε τη "λευκή" σάλτσα αντζούγιας.
Βάζουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι, να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
Έχουμε καθαρίσει τα σκόρδα και τα κόβουμε στη μέση.
Τα ρίχνουμε στο τηγάνι και τα "γυρίζουμε" μέχρι να ξανθύνουν και να
αρωματίσουν το λάδι μας. Τα βγάζουμε....
Προσθέτουμε τις αντζούγιες και με ξύλινη κουτάλα τις "σωτάρουμε"
προσέχοντας να μην "αρπάξουν". Θα μισοδιαλυθούν, αλλά αυτό δεν
μας πειράζει...Θέλουμε πιο πολύ να "φαίνεται" η γεύση τους.
Ρίχνουμε και το νερό από τα μακαρόνια...θα σιγοβράσουν για πολύ λίγο.
Τραβάμε από τη φωτιά το τηγάνι και ρίχνουμε και τον μαϊντανό.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε
την αρωματική σάλτσα αντζούγιας, που ήδη ετοιμάσαμε.
Ανακατεύουμε καλά, να δέσουν οι γεύσεις.
Πασπαλίζουμε το κόκκινο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.....

Σερβίρουμε το σπαγγέτι ζεστό !!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :
Αν μας αρέσει η έντονη γεύση του σκόρδου, το κρατάμε στη σάλτσα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου