Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΕΝΝΕΣ

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΕΝΝΕΣ

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
* 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
* 1 κρεμμύδι μεγάλο
εύκολες συνταγές "κεφτεδάκια στον φούρνο με πένες"
* 1 σκελίδα σκόρδο
* 3-4 φέτες ψωμί
* 1/2 φλ.φρυγανιά τριμμένη
* 1 αυγό
* 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλ/νος
* αλάτι...πιπέρι
* λίγο λάδι

ΓΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ
* 1/2 φλ.λάδι
* 1 κρεμμύδι μέτριο
* 1 κούπα τοματάκι κονκασέ
* 1 κ.σ. πελτέ
* αλάτι...πιπέρι...κανέλλα
* 1κ.γλ. ζάχαρη

~ 250 γρ. πέννες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
Μουλιάζουμε το μπαγιάτικο ψωμί, αφαιρούμε την κόρα και στίβουμε καλά την ψύχα....
Καθαρίζουμε και τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Βάζουμε τον κιμά σε λεκανίτσα και προσθέτουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια.
Τα ζυμώνουμε καλά, τα σκεπάζουμε και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο, για μισή ώρα.
Βγάζουμε τον κιμά, πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα αραδιάζουμε σε ταψάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180* για μισή ώρα περίπου...
ΣΑΛΤΣΑ - ΖΥΜΑΡΙΚΟ
Σε κατσαρόλα πλατειά, ρίχνουμε το λάδι, να ζεσταθεί, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε
το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σωτάρουμε να μελώσει. Βάζουμε τον πελτέ και τον

διαλύουμε στον πάτο της κατσαρόλας, με το κουτάλι. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα
τοματάκια (κονκασέ)...Βάζουμε τη ζάχαρη...Ανακατεύουμε...Ρίχνουμε δύο ποτήρια νερό,
αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε την κανέλλα και σιγοβράζουμε για 10' περίπου.
Μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα, βάζουμε ακόμα ένα ποτήρι νερό (ζεστό να μη σταματήσει
ο βρασμός) και ρίχνουμε τις πέννες. Ανακατεύουμε να μη κολλήσουν.
Όσο έχει ακόμα υγρά η σάλτσα μας, γυρίζουμε το φαγητό μας σε ταψάκι ή γάστρα.
Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια. Σκεπάζουμε και ψήνουμε, αφού ανεβάσουμε στους 200"
τη θερμοκρασία του φούρνου μας, για 30-40'. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό
ακόμα, διότι θέλουμε, όταν βγάλουμε το φαγητό από τον φούρνο, να διατηρεί τα υγρά
του. Το αφήνουμε μισή ώρα, να μελώσει και...σερβίρουμε !
Αν θέλουμε συμπληρώνουμε στο πιάτο, τριμμένη γραβιέρα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου