Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΥΖΟ


ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΥΖΟ

Εύκολο και γευστικό πιάτο, για τις ημέρες
της νηστείας και....όχι μόνο !!

εύκολες και γρήγορες συνταγές "μακαρόνια με γαρίδες και ούζο"
ΥΛΙΚΑ

* 1/2 κιλό γαρίδες με κέλυφος
* 1 πακ.σπαγγέτι (500γρ)
* 2 σκ.σκόρδο
* 1 σφ.ούζο
* 1/3 φλ.λάδι
* 4 κλ.μαϊντανός
* αλάτι...πιπέρι...


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τις γαρίδες σε σουρωτήρι και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Αφαιρούμε το κεφάλι και το κέλυφος και με ένα μαχαιράκι κάνουμε,
κατά μήκος, στην πλάτη της γαρίδας, μια μικρή τομή και αφαιρούμε το εντεράκι.

Σε βαθειά κατσαρόλα, βάζουμε αρκετό νερό, αλατίζουμε και ρίχνουμε τα κεφάλια

από τις γαρίδες. Αφού βράσουν 5' τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό.
Το ξαναβάζουμε στη φωτιά και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα μακαρόνια.
Ανακατεύουμε  να μη κολλήσουν, και τα βράζουμε όσο γράφει στις οδηγίες της συσκευασίας.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε τις γαρίδες.
Σε βαθύ τηγάνι (σε μέτρια φωτιά) ρίχνουμε το λάδι και τις σκελίδες του σκόρδου,
χοντροκομμένες. Όταν ζεσταθεί το λάδι και αναδείξει -το σκόρδο- το άρωμά του,
προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες.
Τις σωτάρουμε για 2'-3' να πάρουν χρώμα και τις σβήνουμε με το ούζο.
Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, βάζουμε και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Ανακατεύουμε και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
(Θέλουμε ό μαϊντανός, να διατηρήσει το πράσινο χρώμα του)
Ρίχνουμε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Με την ειδική πηρούνα, παίρνουμε τα μακαρόνια, από την κατσαρόλα (να κρατάνε
λίγα υγρά) και τα ενώνουμε με τις γαρίδες στο τηγάνι.
Ανακατεύουμε καλά, να δέσουν γεύσεις και αρώματα.
Τα σερβίρουμε ζεστά......Πασπαλίζουμε, στο πιάτο, φρεσοκομμένο μαϊντανό.
Αν θέλουμε, προσθέτουμε, λίγη, τριμμένη παρμεζάνα.....!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

3 σχόλια: