Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016

ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ

"πλιγούρι με ντομάτα"
ΥΛΙΚΑ

* 2 φλ. πλιγούρι
* 1 κρεμμύδι
* 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
* 1/2 φλ. μαϊντανός
* 1 φλ. τοματάκια ψιλ/να
* 1 κ.σ. βούτυρο
* 1/3 φλ. ελαιόλαδο
* 4 κόκκοι μπαχάρι
* 1/2 κ.γλ.ζάχαρη
* αλάτι...πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τον μαϊντανό.
Όση ώρα τα ετοιμάζουμε, μουλιάζουμε το πλιγούρι, σε κρύο νερό.
Το στραγγίζουμε.....
Σε πλατειά κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει (σε μέτρια προς δυνατή φωτιά) και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σωτάρουμε να μελώσει και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια. Τα γυρίζουμε στην κατσαρόλα για 2-3' και βάζουμε και το πλιγούρι. Ανακατεύουμε....Ρίχνουμε την τομάτα και 2 φλυτζάνια ζεστό νερό. Αλατοπιπερώνουμε...Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τα μπαχάρια και τη ζάχαρη.
Σιγοβράζουμε για 15' περίπου, να μαλακώσει το πλιγούρι και να πιει τα νερά του.
Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα.. Σκεπάζουμε το φαγητό μας, με μια πετσέτα και το καπάκι τής κατσαρόλας, για να φουσκώσει το πλιγούρι, όσο παίρνει.
Ανακατεύουμε και το σερβίρουμε ζεστό!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου