Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

ΓΡΑΝΙΤΕΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΕ ΞΥΛΑΚΙΑ

ΓΡΑΝΙΤΕΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΕ ΞΥΛΑΚΙΑ


"γρανίτες καρπούζι-πορτοκάλι σε ξυλάκια"
ΥΛΙΚΑ

* χυμός καρπούζι
* χυμός πορτοκάλι
* ζάχαρη
* νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Η δοσολογία των υλικών εξαρτάται από τις "θήκες-ξυλάκια" που θέλουμε
να γεμίσουμε....
Τις γεμίζουμε νερό, το αδειάζουμε σε δοσομετρητή υγρών ή σε φλυτζάνια
και το μετράμε.... Στο περίπου υπολογίζουμε τους χυμούς.

Κόβουμε φέτες καρπούζι, στύβουμε την ψύχα και παίρνουμε το γευστικό
υγρό.... Στύβουμε και πορτοκάλια και μαζεύουμε τον χυμό....

Θα φτιάξουμε ένα ελαφρύ σιροπάκι, να το αναμείξουμε στον χυμό πορτοκαλιού,
να τον "γλυκάνουμε"... Βράζουμε ένα φλυτζάνι νερό με 2 κ.σ. ζάχαρη για 2-3'.
Αφού κρυώσει, ρίχνουμε σιρόπι στον χυμό πορτοκαλιού λίγο λίγο, να του δώσουμε
τη γεύση που θέλουμε....

Έχουμε έτοιμες τις θήκες και.....σχεδιάζουμε !
Μπορούμε να γεμίσουμε θήκες μόνο με χυμό καρπουζιού ή πορτοκαλιού...
Ή να κάνουμε τις γρανιτούλες δίχρωμες....
Στην περίπτωση αυτή, γεμίζουμε θήκες μέχρι τη μέση, με όποιον χυμό θέλουμε
και τις βάζουμε για 3-4 ώρες στην κατάψυξη.
Τις βγάζουμε και συμπληρώνουμε με τον δεύτερο χυμό. τον οποίο όμως,
επειδή τον θέλουμε πολύ παγωμένο, για να "πιάσει" η διχρωμία, τον έχουμε
βάλει στην κατάψυξη για 15-20'.........

Διατηρούμε τις γρανιτούλες στην κατάψυξη.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, απλά βάζουμε τη θήκη κάτω από το νερό τής
βρύσης για λίγο και ξεφορμάρουμε !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :
~ Μπορούμε να΄επιλέξουμε οποιονδήποτε χυμό για τις γρανίτες μας.
~ Αν θέλουμε, πολτοποιούμε τη σάρκα του φρούτου και γεμίζουμε τις θήκες με  πολτό, αντί χυμού.
~ Χρησιμοποιούμε τη διαδικασία με το σιρόπι αν θελήσουμε να γλυκάνουμε κάποιον χυμό.
~ Αν δεν σερβίρουμε τις γρανίτες σε παιδιά, μπορούμε να προσθέσουμε και μικρή ποσότητα λικέρ !

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου