Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Σάββατο, 9 Ιουλίου 2016

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ


ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ



ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "μηλόπιτα της μαμάς"


* 3 μήλα μεγάλα κόκκινα
* 1,5 ποτήρι ζάχαρη
* 1 ποτήρι αλεύρι
* 2 κ. γλ. μπέϊκιν πάουντερ
* 125 γρ. βούτυρο (1/2 πακέτο)
* 4 αυγά
* κανέλα σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα μήλα από τις φλούδες και με το ειδικό εργαλείο ή ένα κουταλάκι
αφαιρούμε τους σπόρους. Κόβουμε τα μήλα ροδέλες μισού εκ. περίπου.
Λιώνουμε το 1/2 από το βούτυρο και αλείφουμε ένα στρογγυλό ταψί  ή πυρέξ 30 εκ.
όπου αραδιάζουμε τις ροδέλες των μήλων..(γεμίζουμε και τα κενά με κομμάτια μήλου)
Τις πασπαλίζουμε με την σκόνη κανέλας...και το 1/2 ποτήρι ζάχαρη...
Βάζουμε το ταψί στον φούρνο (προτιμάμε τον αέρα)...στους 180*  για λίγο μέχρι να
κρυσταλλώσει και να ξανθύνει η ζάχαρη.......

Χτυπάμε σε ένα μπωλ το υπόλοιπο βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη, να αφρατέψουν......προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.....και στη συνέχεια το αλεύρι, όπου
έχουμε αναμίξει το μπέϊκιν πάουντερ και λίγη κανέλα ακόμα
Ρίχνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού, σκεπάζοντας τα μήλα.......
Ψήνουμε για 30' περίπου....στους 180* στις αντιστάσεις "πάνω-κάτω"......
Μετά το μισάωρο γυρνάμε τις αντιστάσεις μόνο "κάτω" για 10' ακόμα......
Αφού ψηθεί...αφήνουμε να κρυώσει και την τουμπάρουμε σε πιατέλα, να έρθουν
επάνω τα καραμελωμένα μήλα.
Η μηλόπιτά μας είναι έτοιμη.... να την απολαύσουμε, σιροπιαστή και μυρωδάτη !!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :
* προτιμάμε, η ζάχαρη που χρησιμοποιούμε, να είναι καστανή.
* αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα, καρυδόψυχα
  ή αμύγδαλα καβουρντισμένα !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

1 σχόλιο:

  1. Μμμμμμμμ .... και μονο που διάβασα τη συνταγή μυρισε κανελα...θα τη φιάξω σίγουρα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή