Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ με 9 υλικά ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ


ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ με 9 υλικά ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ

Στις 26 Αυγούστου, παραμονή της εορτής, του Αγίου Φανουρίου,
φτιάχνουμε την παραδοσιακή...νηστίσιμη φανουρόπιτα....!
Στη διάρκεια που τη φτιάχνουμε, "μελετάμε" αυτό που ζητάμε από τον Άγιο,
να μας φανερώσει.....(Φανούριος / φαίνω=φανερώνω).
Πάμε την πίτα στον εσπερινό και δεν ξεχνάμε να γράψουμε σε χαρτάκι, 
τα ονόματα που θέλουμε να μελετήσει ο ιερέας, υπέρ Υγείας !


"φανουρόπιτα με 9 υλικά παραδοσιακή"
ΥΛΙΚΑ

* 1 ποτήρι λάδι
* 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα του
* 3/4 ποτηριού ζάχαρη
* 3 ποτήρια φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
* 1 κ.γλ.σόδα
* 1/2 ποτήρι σταφίδες ξανθές
* 2 κ.γλ.κανέλα σκόνη
* 1 κ.γλ.γαρύφαλλο τριμμένο
* λίγο αγιασμό
(εάν δεν έχουμε αγιασμό,συμπληρώνουμε τα 9 υλικά με 1/2 ποτήρι καρυδόψυχα χοντροκομμένη)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε σε μπωλ το λάδι με τη ζάχαρη, 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε τη σόδα στο ποτήρι με τον χυμό πορτοκαλιού (κρατάμε το ποτήρι πάνω από το μπωλ)
ανακατεύουμε καλά με ένα κουταλάκι και αδειάζουμε τον χυμό στο μπωλ.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, μέχρι να έχουμε έναν παχύ χυλό....
Βάζουμε τα κανελογαρύφαλλα και τις σταφίδες (τις οποίες πριν έχουμε βρέξει και αλευρώσει).

Ρίχνουμε τον αγιασμό και ανακατεύουμε γλυκά το μείγμα .......
Αδειάζουμε τον χυλό σε λαδωμένο ταψάκι (25 cm) και ψήνουμε στους 180* για 45'-50' περίπου.
Είναι έτοιμη η πίτα μας, όταν την τρυπήσουμε με μαχαίρι και αυτό βγεί στεγνό.
Τη βγάζουμε από το ταψάκι αφού έχει κρυώσει ελαφρά....!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

...και ο Άγιος Φανούριος, να σας φανερώσει ό,τι επιθυμείτε !!!

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια. Ειδικά αυτό με τον αγιασμό φανερώνει ότι είναι όχι μόνο παραδοσιακή και αυθεντική, αλλά όσοι ακολουθούν την συνταγή αυτή έχουν πίστη και είναι ενεργά μέλη της εκκλησίας που εκτός από την τροφή του σώματος μεριμνούν και για την τροφή καισ ωτηρία της ψυχής. Μπράβο σας! Θα το διαδώσω και στο δικό μου ιστολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή