Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΤΟΥ....ΑΓΡΟΥ


ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΤΟΥ....ΑΓΡΟΥ

δείτε το βίντεο της συνταγής ΕΔΩ      

ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "ψαρονέφρι του αγρού"

* 500 γρ.ψαρονέφρι
* 5 λωρίδες μπέϊκον
* 1/2 φλ.χυλοπίτες
* 1/2 φλ.ελαιόλαδο
* 2-3 τομάτες ώριμες
* 1 κρεμμύδι
* 1 σκ.σκόρδο
* 2-3 καρότα
* 1 φλ.αρακάς
* 2 κ.σ.μαϊντανός
* 1 ποτ.κρ. κρασί
* κύμινο...αλάτι...πιπέρι...

                                                                                                       
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψαρονέφρι. Το κόβουμε, κάθετα, σε κομμάτια.....
Αραδιάζουμε σε πλατειά κατσαρόλα τα κομμάτια το κρέας και σε μέτρια φωτιά,
τα αφήνουμε να βγάλουν και να πιουν τα υγρά τους.

Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρουμετο κρέας, να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα καρότα κομμένα ροδέλες.
Τα γυρίζουμε να μελώσουν και ρίχνουμε το σκόρδο.
Όταν αναδείξουν το άρωμά τους, τα σβήνουμε με το κρασί.
Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, πασπαλίζουμε το κύμινο...ανακατεύουμε......
Βάζουμε το μπέϊκον χοντροκομμένο και περιμένουμε να "μαραθεί' ελαφρά.
Ρίχνουμε και τον αρακά.....Ανακατεύουμε τα υλικά και προσθέτουμε τις τομάτες
κομμένες σε μικρά κυβάκια. Αλατοπιπερώνουμε (προσέχουμε το αλάτι,΄
διότι το μπέϊκον είναι ήδη αλμυρό).

Ρίχνουμε 3 φλ.νερό και περιμένουμε να πάρουν βράση.Τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά,
σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό μας, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Προσθέτουμε τις χυλοπίτες, ανακατεύοντας προσεκτικά, μή κολλήσουν...
Βράζουμε για 5' ακόμα και σβήνουμε τη φωτιά. Βάζουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και
σκεπάζουμε το φαγητό μας, χωρίς να αποσύρουμε την κατσαρόλα....
Αφήνουμε να πάρει την τελευταία βράση και το περιμένουμε 20' περίπου
να "ηρεμήσει" και να δέσουν τα υλικά, πριν το σερβίρουμε !!

ΕΔΩ.....η συνταγή με εικόνες.....βήμα-βήμα....!



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

2 σχόλια: