ΧΟΙΡΙΝΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΥΜΙΝΟ
ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)
* 700 γρ. χοιρινό μπούτι
(χ.κ.)
* 1/3 φλ. λάδι
* 1 κρεμμύδι μέτριο
* 1 σκ.σκόρδο
* 1 κ.γλ.ρίγανη
* 1/3 κ. γλ. κύμινο
* 3-4 κόκκοι μπαχάρι
* 1 λεμόνι χυμός
* αλάτι...πιπέρι
* 2 κ.γλ. αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας, να μας κόψει από χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο, φέτες, πάχους ενός εκατοστού περίπου.
Τις κόβουμε σε μικρότερα φιλετάκια, στο μέγεθος που μας αρέσει...
Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε....
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα το λάδι, να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
Αραδιάζουμε τα φιλετάκια και τα σωτάρουμε μέχρι να κάνουν ελαφριά κρούστα και από τις δυο πλευρές.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε μέχρι να μελώσουν.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, πασπαλίζουμε το κύμινο, βάζουμε τα μπαχάρια και αλατοπιπερώνουμε.
Στύβουμε το λεμόνι και σβήνουμε το σωτάρισμα με τον χυμό του.
Προσθέτουμε ζεστό νερό να μισοσκεπάσει το κρέας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά...σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα φιλετάκια μας.
Θέλουμε όταν σβήσουμε το φαγητό, να "κρατάει" τα ζουμάκια του.
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα φλυτζάνι, ρίχνουμε λίγο νερό και προσθέτουμε λίγο ζουμάκι από τη σάλτσα του φαγητού μας. Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά και το ρίχνουμε στο κρέας. Ανακινούμε την κατσαρόλα, μέχρι να "δέσει" η σάλτσα.
Συνοδεύουμε τα φιλετάκια μας με πατάτες τηγανιτές, ρύζι πιλάφι, πουρέ πατάτας!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
"χοιρινά φιλετάκια με κύμινο σε σάλτσα λεμονιού" |
(για 4 άτομα)
* 700 γρ. χοιρινό μπούτι
(χ.κ.)
* 1/3 φλ. λάδι
* 1 κρεμμύδι μέτριο
* 1 σκ.σκόρδο
* 1 κ.γλ.ρίγανη
* 1/3 κ. γλ. κύμινο
* 3-4 κόκκοι μπαχάρι
* 1 λεμόνι χυμός
* αλάτι...πιπέρι
* 2 κ.γλ. αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας, να μας κόψει από χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο, φέτες, πάχους ενός εκατοστού περίπου.
Τις κόβουμε σε μικρότερα φιλετάκια, στο μέγεθος που μας αρέσει...
Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε....
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα το λάδι, να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
Αραδιάζουμε τα φιλετάκια και τα σωτάρουμε μέχρι να κάνουν ελαφριά κρούστα και από τις δυο πλευρές.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε μέχρι να μελώσουν.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, πασπαλίζουμε το κύμινο, βάζουμε τα μπαχάρια και αλατοπιπερώνουμε.
Στύβουμε το λεμόνι και σβήνουμε το σωτάρισμα με τον χυμό του.
Προσθέτουμε ζεστό νερό να μισοσκεπάσει το κρέας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά...σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα φιλετάκια μας.
Θέλουμε όταν σβήσουμε το φαγητό, να "κρατάει" τα ζουμάκια του.
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα φλυτζάνι, ρίχνουμε λίγο νερό και προσθέτουμε λίγο ζουμάκι από τη σάλτσα του φαγητού μας. Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά και το ρίχνουμε στο κρέας. Ανακινούμε την κατσαρόλα, μέχρι να "δέσει" η σάλτσα.
Συνοδεύουμε τα φιλετάκια μας με πατάτες τηγανιτές, ρύζι πιλάφι, πουρέ πατάτας!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου