Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013

ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΜΕ ΨΗΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΜΕ ΨΗΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


ΥΛΙΚΑ
εύκολες συνταγές "φιλετάκια χοιρινά με ψημένα λαχανικά"

* 500 γρ. φιλετάκια (ψαρονέφρι)
* 2 πιπεριές πράσινες
* 1 πιπεριά κόκκινη
* 1 πιπεριά κίτρινη
* 2 κολοκύθια
* 1 μελιτζάνα φλάσκα
* 1 κρεμμύδι μεγάλο
* 1 κ.γλ. πολτό σκόρδου
* 1/3 φλ. κρασί κόκκινο
* 1/2 φλ. ελαιόλαδο
* ρίγανη...κίμινο
* αλάτι...πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας.
Στη λαμαρίνα του φούρνου μας, στρώνουμε λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα λαχανικά.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατίζουμε. Ψήνουμε στους 180* για μισή ώρα περίπου
(ανάλογα το φούρνο) μέχρι να μαραθούν ελαφρά και να αναδείξουν τα αρώματά τους.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τα φιλετάκια.
Σε πλατειά κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι και στρώνουμε τα φιλετάκια.
Βάζουμε και το σκόρδο και σωτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να
μαλακώσουν και να κάνουν τραγανή κρούστα. Σβήνουμε με το κρασί...                           Πασπαλίζουμε  το κίμινο και τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Αποσύρουμε το φαγητό μας από τη φωτιά... Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να "δέσουν" οι γεύσεις....!
Βγάζουμε τα λαχανικά από το φούρνο και τα στρώνουμε σε πιατέλα.
Αραδιάζουμε από πάνω τα φιλετάκια και περιχύνουμε με το αρωματικό ζουμάκι τους.
Σερβίρονται ζεστά και συνοδεύονται με δροσερό κόκκινο κρασάκι !

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου