ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ
ΥΛΙΚΑ
* 600 γρ.περίπου χοιρινή σπάλα χ.κ.
* 1 τομάτα
* 1 πιπεριά
* 2 πατάτες
* 1 φλ.αρακά
* 2 καρότα
* 1/3 φλ.λάδι
* αλάτι...πιπέρι...
* ρίγανη...μουστάρδα σκόνη
* τυρί γραβιέρα σε κύβους
ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ
* 1 ποτήρι κρασί
* 1/2 φλ. λάδι
* 4-5 κόκκοι μπαχάρι
* 1/3 κ.γλ. κίμινο
* 1 σκ. σκόρδο ή
* 1 κ.γλ. ΠΟΛΤΟ ΣΚΟΡΔΟΥ
* πιπέρι...ρίγανη...
* Λαδόκολλα - Αλουμινόχαρτο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το κρέας σε δοχείο, με όλα τα υλικά για το μαρινάρισμα....
Ανακατεύουμε καλά και το σκεπάζουμε. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες,
γυρίζοντάς το τακτικά, ώστε να καλυφθεί όλο το κρέας από τη μαρινάδα.
Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά : κόβουμε σε χοντρά κομμάτια την τομάτα και την πιπεριά...
σε ροδέλλες τις πατάτες και τα καρότα....
Βγάζουμε το κρέας (μόνο) από τη μαρινάδα σε λεκάνη. Ρίχνουμε μέσα τις πατάτες, τον αρακά,
τα καρότα και την πιπεριά. Προσθέτουμε το λάδι, τη ρίγανη, αλατοπίπερο, την μουστάρδα και
ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας και 2 μεγαλύτερα κομμάτια αλουμινόχαρτου.
Απλώνουμε την λαδόκολλα και βάζουμε στο κέντρο της, το κρέας με τα υλικά του. Προσθέτουμε
τα κομμάτια της τομάτας και του τυριού και την κλείνουμε σε πακέτο, στερεώνοντας με
οδοντογλυφίδες....Απλώνουμε σταυρωτά τα κομμάτια του αλουμινόχαρτου, ακουμπάμε στο
κέντρο το πακέτο μας και το καλύπτουμε.
Το βάζουμε σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200* για δύο ώρες.
Ανοίγουμε το πακέτο και μεταφέρουμε σε πιατέλα το τρυφερό, ζουμερό κρέας
με το μυρωδάτο πικάντικο ζουμάκι του και τα πεντανόστιμα λαχανικά του...
Σερβίρουμε το κρέας μας όσο είναι ζεστό !!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
ΥΛΙΚΑ
* 600 γρ.περίπου χοιρινή σπάλα χ.κ.
* 1 τομάτα
* 1 πιπεριά
εύκολες συνταγές "χοιρινό με λαχανικά στη λαδόκολλα" |
* 1 φλ.αρακά
* 2 καρότα
* 1/3 φλ.λάδι
* αλάτι...πιπέρι...
* ρίγανη...μουστάρδα σκόνη
* τυρί γραβιέρα σε κύβους
ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ
* 1 ποτήρι κρασί
* 1/2 φλ. λάδι
* 4-5 κόκκοι μπαχάρι
* 1/3 κ.γλ. κίμινο
* 1 σκ. σκόρδο ή
* 1 κ.γλ. ΠΟΛΤΟ ΣΚΟΡΔΟΥ
* πιπέρι...ρίγανη...
* Λαδόκολλα - Αλουμινόχαρτο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το κρέας σε δοχείο, με όλα τα υλικά για το μαρινάρισμα....
Ανακατεύουμε καλά και το σκεπάζουμε. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες,
γυρίζοντάς το τακτικά, ώστε να καλυφθεί όλο το κρέας από τη μαρινάδα.
Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά : κόβουμε σε χοντρά κομμάτια την τομάτα και την πιπεριά...
σε ροδέλλες τις πατάτες και τα καρότα....
Βγάζουμε το κρέας (μόνο) από τη μαρινάδα σε λεκάνη. Ρίχνουμε μέσα τις πατάτες, τον αρακά,
τα καρότα και την πιπεριά. Προσθέτουμε το λάδι, τη ρίγανη, αλατοπίπερο, την μουστάρδα και
ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας και 2 μεγαλύτερα κομμάτια αλουμινόχαρτου.
Απλώνουμε την λαδόκολλα και βάζουμε στο κέντρο της, το κρέας με τα υλικά του. Προσθέτουμε
τα κομμάτια της τομάτας και του τυριού και την κλείνουμε σε πακέτο, στερεώνοντας με
οδοντογλυφίδες....Απλώνουμε σταυρωτά τα κομμάτια του αλουμινόχαρτου, ακουμπάμε στο
κέντρο το πακέτο μας και το καλύπτουμε.
Το βάζουμε σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200* για δύο ώρες.
Ανοίγουμε το πακέτο και μεταφέρουμε σε πιατέλα το τρυφερό, ζουμερό κρέας
με το μυρωδάτο πικάντικο ζουμάκι του και τα πεντανόστιμα λαχανικά του...
Σερβίρουμε το κρέας μας όσο είναι ζεστό !!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου