Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ με άρωμα πορτοκάλι


ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ με άρωμα πορτοκάλι

Λουκουμάδες...αφράτοι...τραγανοί...πεντανόστιμοι...
με διακριτικό άρωμα πορτοκαλιού !!


εύκολες συνταγές"λουκουμάδες με άρωμα πορτοκάλι"
ΥΛΙΚΑ

* 1 φαρίνα 500γρ. (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
* 1 φακελάκι μαγιά σκόνη
* 1 κ.γλ. (κοφτό) αλάτι
* 1/2 κ.γλ.κανέλλα σκόνη
* ξύσμα 2 πορτοκαλιών
* 2 φλ.(και λίγο ακόμα) νερό χλιαρό
* λάδι ελαφρύ (σπορέλαιο) για το τηγάνι
~~~~~~~~~~~~
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
"λουκουμάδες με άρωμα πορτοκάλι"
* μέλι.....κανέλλα
* καρυδόψυχα χοντροκομμένη
~~~~~~~~~~~
~ Ή.....ΣΙΡΟΠΙ (για το σερβίρισμα)
* 1 φλ.νερό
* 1 φλ.μέλι
* 1,5 φλ.ζάχαρη
*2 κομμάτια πορτοκαλόφλουδας
* 1 ξυλάκι κανέλλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μεγάλο μπωλ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, την κανέλλα,
το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το χλιαρό νερό. Στο τέλος ρίχνουμε και το αλάτι.
Ανακατεύουμε  καλά τα υλικά και στη συνέχεια, δυνατά, με τον αυγοδάρτη,

μέχρι να έχουμε έναν λείο...παχύ...αφράτο..."ελαστικό" χυλό.
Σκεπάζουμε το μπωλ και το αφήνουμε σε ζεστό σημείο, να φουσκώσει η ζύμη μας.
Θα χρειαστεί, περίπου 35-40' για να διπλασιάσει τον όγκο της
και να κάνει "φυσαλίδες" στην επιφάνεια.

Σε βαθύ κατσαρολάκι (20-22 εκ.) βάζουμε αρκετό λάδι (περίπου μισό μπουκάλι του 1l)
Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι....
Έχουμε κοντά μας, τον χυλό, ένα κουταλάκι του γλυκού και ένα φλυτζάνι με νερό.
Υγραίνουμε στο νερό το κουταλάκι (κάθε φορά) και παίρνουμε χυλό από το μπωλ.
Με υγρά δάχτυλα, "βοηθάμε" τον χυλό, να "γλυστρίσει" στο λάδι.

Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες, γυρίζοντάς τους, συνέχεια, μέχρι να χρυσίσουν.
Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, σε ταψάκι, όπου έχουμε στρώσει χαρτί
κουζίνας για να απορροφηθεί το περίσσιο λάδι.

Τους σερβίρουμε με μπόλικο μέλι...κανέλλα και αλεσμένο καρύδι.

~ Αν χρησιμοποιήσουμε ΣΙΡΟΠΙ για το μέλωμα των λουκουμάδων ~
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρολάκι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά
για 15-20' περίπου. Ξαφρίζουμε αν χρειαστεί.
Αφήνουμε το σιρόπι, να κρυώσει και να "δέσει".
Περιχύνουμε,με μεγάλο κουτάλι τους λουκουμάδες μας...
πασπαλίζουμε κανέλλα και καρύδι...και σερβίρουμε !

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

2 σχόλια:

  1. Λουκουμαδάκια μελένια!!!!!! αδυναμία !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mια μερίδα λουκουμάδες παρακαλώ, με μπόλικη κανέλα !!!και μέλι!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή