ΛΙΚΕΡ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ 2*
ΥΛΙΚΑ
"λικερ μανταρίνι" |
* 10 καρφάκια γαρύφαλλο
* 300 γρ. ζάχαρη
* 600 ml κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και σκουπίζουμε τα μανταρίνια μας.
Τα τρυπάμε αρκετές φορές με μία οδοντογλυφίδα.
Καρφώνουμε από ένα γαρύφαλλο σε κάθε μανταρίνι.
Έχουμε βάζο που κλείνει αεροστεγώς.
Κάνουμε στρώσεις τα μανταρίνια με τη ζάχαρη...Ρίχνουμε και το κονιάκ.
Σφραγίζουμε το βάζο....ανακινούμε και το αφήνουμε στον χώρο της κουζίνας.
Περιμένουμε ένα μήνα το λικεράκι μας....
Στη διάρκεια....αναμονής, ανακινούμε συχνά, να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αφού περάσει ο μήνας, ανοίγουμε το βάζο και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε λεκανίτσα,
όπου έχουμε τοποθετήσει ένα σουρωτήρι. Το υγρό περνάει στη λεκάνη κι εμείς
πατάμε δυνατά τα μανταρίνια να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
Παίρνουμε τη φιάλη όπου θα φυλάξουμε το λικέρ και τοποθετούμε ένα σουρωτηράκι
στο οποίο έχουμε βάλει ένα κομμάτι ψιλό τούλι, για να το φιλτράρουμε καλά.
Αδειάζουμε το λικέρ μας, στη φιάλη....την κλείνουμε.... και.......
Το μυρωδάτο ποτό μας, είναι έτοιμο να το απολαύσουμε με τους φίλους μας !!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Εάν θέλουμε πιο παχύρευστο το λικεράκι μας, προσθέτουμε επιπλέον 100-150 γρ. ζάχαρη...Στην περίπτωση αυτή, βέβαια, θα γίνει πιο γλυκό....
Να σημειώσουμε, πως η πολλή ζάχαρη, πιθανόν να αλλοιώσει το ιδιαίτερο άρωμα κάθε φρούτου.
ΕΔΩ.....η συνταγή με εικόνες....βήμα-βήμα....!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!
Yπέροχο λικέρ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΛεπτή γεύση και φίνο άρωμα !!!!
Εξαιρετικό! με άρωμα που λατρεύω!
ΑπάντησηΔιαγραφή