Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ !

Εύκολη συνταγή με...πεντανόστιμο αποτέλεσμα !

ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "γερίδες στο γκριλ"

* 500 γρ. γαρίδες με το κέλυφος
* 1/3 φλ. λάδι
* 1 λεμόνι χυμός
* 2 κ.σ. ούζο
* αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εάν αγοράσουμε μεγάλες γαρίδες, πρώτα τις καθαρίζουμε αφαιρώντας
με μαχαίρι το εντεράκι από την πλάτη τους.

Βάζουμε τις γαρίδες σε σουρωτήρι και τις ξεπλένουμε με
άφθονο νερό. Τις αλατίζουμε και τις στραγγίζουμε.
Τις αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψάκι και τις ραντίζουμε με το λάδι.
Βάζουμε το ταψάκι στο γκριλ του φούρνου μας, στους 180-200*
για μισή ώρα περίπου (ανάλογα τον φούρνο) μέχρι να κοκκινίσουν και
να κάνουν ροδοψημένη κρούστα.
Χτυπάμε σε ένα μπωλ το λεμόνι με το ούζο και περιχύνουμε τις γαρίδες
αμέσως που θα τις βγάλουμε από τον φούρνο. Περιμένουμε λίγο, να
"τραβήξουν" το αρωματικό μείγμα και τις σερβίρουμε !

Συνοδεύουν ωραιότατα το ουζάκι...τη μπυρίτσα μας !!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου