ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΕ ΛΑΖΑΝΑΚΙ
ΥΛΙΚΑ
* 500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
* 1/2 φλ. λάδι
* 1 πιπεριά κόκκινη
* 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
* 1/2 κ.γλ ρίγανη
* 1 κ.γλ.πολτό σκόρδου
* 1 κ.γλ.μουστάρδα σκόνη
* 1 λεμόνι χυμός
* αλάτι...πιπέρι
~~~~~~~~~~~~~~~~
* 1 κούπα λαζανάκι
* 1 κ.γλ.βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας, να κόψει το φιλέτο κοτόπουλου σε μπουκιές.
Τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε καλά..
Σε πλατειά κατσαρόλα,σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε το κοτόπουλο
να βγάλει και να πιεί τα υγρά του. Ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμε μέχρι να
πάρουν χρώμα οι κοτομπουκιές. Τίς βγάζουμε από την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε
τη φωτιά και στο ίδιο λάδι, βάζουμε την πιπεριά κομμένη ροδέλλες, να μαραθεί ελαφρά.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα και τον ΠΟΛΤΟ ΣΚΟΡΔΟΥ.
Ανακατεύουμε να αναδείξουν το άρωμά τους. Ξαναγυρίζουμε τις κοτομπουλιές στην
κατσαρόλα. Πασπαλίζουμε τη ρίγανη...τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνουμε....
Ρίχνουμε το λεμόνι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σβήνουμε τη φωτιά,
Αφήνουμε το φαγητό μας να τραβήξει και να "δέσει" γεύσεις και αρώματα.
Βράζουμε τα λαζάνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Τα σουρώνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε.....
Σερβίρουμε τις νόστιμες κοτομπουκιές με τα λαζανάκια, όσο είναι ζεστά !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!
ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "κοτομπουκιές με λαζανάκι" |
* 500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
* 1/2 φλ. λάδι
* 1 πιπεριά κόκκινη
* 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
* 1/2 κ.γλ ρίγανη
* 1 κ.γλ.πολτό σκόρδου
* 1 κ.γλ.μουστάρδα σκόνη
* 1 λεμόνι χυμός
* αλάτι...πιπέρι
~~~~~~~~~~~~~~~~
* 1 κούπα λαζανάκι
* 1 κ.γλ.βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας, να κόψει το φιλέτο κοτόπουλου σε μπουκιές.
Τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε καλά..
Σε πλατειά κατσαρόλα,σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε το κοτόπουλο
να βγάλει και να πιεί τα υγρά του. Ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμε μέχρι να
πάρουν χρώμα οι κοτομπουκιές. Τίς βγάζουμε από την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε
τη φωτιά και στο ίδιο λάδι, βάζουμε την πιπεριά κομμένη ροδέλλες, να μαραθεί ελαφρά.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα και τον ΠΟΛΤΟ ΣΚΟΡΔΟΥ.
Ανακατεύουμε να αναδείξουν το άρωμά τους. Ξαναγυρίζουμε τις κοτομπουλιές στην
κατσαρόλα. Πασπαλίζουμε τη ρίγανη...τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνουμε....
Ρίχνουμε το λεμόνι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σβήνουμε τη φωτιά,
Αφήνουμε το φαγητό μας να τραβήξει και να "δέσει" γεύσεις και αρώματα.
Βράζουμε τα λαζάνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Τα σουρώνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε.....
Σερβίρουμε τις νόστιμες κοτομπουκιές με τα λαζανάκια, όσο είναι ζεστά !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου