ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
Αγαπημένος, λαχταριστός μεζές, για μικρούς και...μεγάλους !
ΥΛΙΚΑ
* 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
* 1 κρεμμύδι
* 1 σκ.σκόρδο
* 1 αυγό
* 5-6 φέτες ξερό ψωμί
* 3 κ.σ.τριμμένη φρυγανιά
* δυόσμος...ρίγανη....
* αλάτι...πιπέρι....
* 1 κ.σ. ούζο.....λίγο λάδι......
(αλεύρι για το αλεύρωμα
λάδι για το τηγάνισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βρέχουμε σε νερό ή κρασί τις ξερές φέτες ψωμιού, αφαιρούμε την κόρα και στύβουμε καλά την ψύχα...
Σε μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε πολύ καλά, να "δέσουν"......
....βρέχουμε τα χέρια μας, κατά το ζύμωμα, για να μη κολλάει ο κιμάς στα δάχτυλα.
Αφήνουμε τη ζύμη, σκεπασμένη, στο ψυγείο μισή ώρα, να "ξεκουραστεί".
Πλάθουμε τους κεφτέδες, (βρέχουμε πάλι τα χέρια μας) στο ίδιο μέγεθος, ομοιόμορφους.....
Ρίχνουμε σε ένα ταψάκι το αλεύρι και βάζουμε μέσα τους κεφτέδες. Κυλάμε τα κεφτεδάκια στο
αλεύρι, κινώντας το ταψάκι, και τους αλευρώνουμε, χωρίς να κρατήσουν πολύ αλεύρι.
Τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, να κάνουν ωραία, τραγανή κρούστα και από τις δυο μεριές.....!
Τρώγονται ωραιότατα ζεστά.... αλλά και κρύα....Νόστιμος μεζές στο ουζάκι ή τη μπυρίτσα μας !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Αγαπημένος, λαχταριστός μεζές, για μικρούς και...μεγάλους !
ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "κεφτεδάκια" |
* 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
* 1 κρεμμύδι
* 1 σκ.σκόρδο
* 1 αυγό
* 5-6 φέτες ξερό ψωμί
* 3 κ.σ.τριμμένη φρυγανιά
* δυόσμος...ρίγανη....
* αλάτι...πιπέρι....
* 1 κ.σ. ούζο.....λίγο λάδι......
(αλεύρι για το αλεύρωμα
λάδι για το τηγάνισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βρέχουμε σε νερό ή κρασί τις ξερές φέτες ψωμιού, αφαιρούμε την κόρα και στύβουμε καλά την ψύχα...
Σε μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε πολύ καλά, να "δέσουν"......
....βρέχουμε τα χέρια μας, κατά το ζύμωμα, για να μη κολλάει ο κιμάς στα δάχτυλα.
Αφήνουμε τη ζύμη, σκεπασμένη, στο ψυγείο μισή ώρα, να "ξεκουραστεί".
Πλάθουμε τους κεφτέδες, (βρέχουμε πάλι τα χέρια μας) στο ίδιο μέγεθος, ομοιόμορφους.....
Ρίχνουμε σε ένα ταψάκι το αλεύρι και βάζουμε μέσα τους κεφτέδες. Κυλάμε τα κεφτεδάκια στο
αλεύρι, κινώντας το ταψάκι, και τους αλευρώνουμε, χωρίς να κρατήσουν πολύ αλεύρι.
Τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, να κάνουν ωραία, τραγανή κρούστα και από τις δυο μεριές.....!
Τρώγονται ωραιότατα ζεστά.... αλλά και κρύα....Νόστιμος μεζές στο ουζάκι ή τη μπυρίτσα μας !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου