Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΠΕΡΚΑ ΚΡΑΣΑΤΗ

ΠΕΡΚΑ ΚΡΑΣΑΤΗ

Εύκολος και γρήγορος τρόπος μαγειρέματος της πέρκας,
με πεντανόστιμο, πικάντικο, αποτέλεσμα !

"πέρκα κρασάτη"
ΥΛΙΚΑ

(για 2 άτομα)

* 500 γρ.πέρκα φιλέτο (κατ/νο)
* 1 κρεμμύδι
* 1/3 φλ.λάδι
* 1/3 φλ. κρασί λευκό
* ρίγανη
* αλάτι...πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπαγώνουμε από το προηγούμενο βράδυ, την πέρκα, στη συντήρηση του ψυγείου μας.
Την άλλη μέρα, την κόβουμε σε μερίδες, αλατίζουμε, και την αφήνουμε σε σουρωτήρι,
για λίγο, να στραγγίξει τα περίσσια υγρά της.

Βάζουμε το λάδι σε τηγάνι-γκριλιέρα (ή σε απλό αντικολλητικό) να ζεσταθεί, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Αραδιάζουμε τα κομμάτια της πέρκας και τα σωτάρουμε να κάνουν ελαφριά κρούστα.
Τα βγάζουμε από το τηγάνι, και ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο ροδέλες.
Σωτάρουμε μέχρι να μελώσουν και ξαναγυρίζουμε την πέρκα στο τηγάνι.
Ρίχνουμε το κρασί.....Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.....
Πασπαλίζουμε τη ρίγανη, και  φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αφήνουμε για λίγα λεπτά, την πέρκα στη φωτιά, μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια και η σάλτσα.

Σερβίρουμε το ψάρι μας ζεστό και το συνοδεύουμε με δροσερό κρασί !
(το ίδιο που χρησιμοποιήσαμε, στο μαγείρεμά του...) !!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

1 σχόλιο:

  1. Ενδιαφέρουσα!!! και σχετικά εύκολη! Θα τη δοκιμάσω! Καμμιά φορά, όταν βρίσκω παλαμίδα, την ανοίγω (σαν βιβλίο), τη βάζω στο ταψάκι (με μια λαδόκολα από κάτω), βάζω από πάνω ροδέλες κρεμμύδια και χρωματιστές πιπεριές, λίγο ελαιόλαδο και άσπρο κρασί και την ψήνω στο φούρνο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή