ΑΤΖΕΜ ΠΙΛΑΦΙ
ΥΛΙΚΑ
* 600 γρ. κρέας χ.κ. (μοσχάρι ή αρνάκι)
* 1 κρεμμύδι
* 1 φλ. ρύζι καρολίνα ή νυχάκι
* 4 φλ. ζωμός από το κρέας
* 1/3 φλ.λάδι
* 2 κ.σ. βούτυρο
* αλάτι...πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδι και το σωτάρουμε,
σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να γίνει διάφανο.
Αραδιάζουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε, να πάρει χρώμα.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νερό ζεστό, να το σκεπάσει
αρκετά. Σιγοβράζουμε, μέχρι να μαλακώσει...
(περίπου μια ώρα...εξαρτάται από το κρέας)
Όταν είναι έτοιμο το κρέας, το βγάζουμε από την κατσαρόλα, με
μια τρυπητή κουτάλα.
Κρατάμε 4 φλυτζάνια από τον ζωμό και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, βάζουμε το βούτυρο
και όταν λιώσει ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα,
συνεχώς, σωτάροντας, για 10' περίπου, μέχρι να ξανθύνει.
Ρίχνουμε το ρύζι στο ζωμό και σιγοβράζουμε για 15' ανακατεύοντας
μή κολλήσει. Θέλουμε το φαγητό μας, να κρατάει υγρά...δεν θέλουμε
το ρύζι σπυρωτό....Θέλουμε να μελώσει και να μοιάζει στο ΡΙΖΟΤΟ.
Οπότε -αν χρειαστεί- προσθέτουμε λίγο ζωμό ή νερό (ζεστό πάντα)
μέχρι να ετοιμαστεί το ρύζι......
Βάζουμε το κρέας στο ρύζι και ανακατεύουμε.
Τραβάμε το φαγητό μας από τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα
με καθαρή πετσέτα και κλείνουμε με το καπάκι της, για μισή ώρα,
να τραβήξει την περίσσια υγρασία και να "δέσουν" τα υλικά.
Σερβίρουμε το νόστιμο φαγητό μας, ζεστό, πασπαλίζοντας με
φρεσκοτριμμένο πιπέρι !
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : * Το φαγητό δεν χρειάζεται μυρωδικά. Όλη η νοστιμιά,
κρύβεται στο φρέσκο αρωματικό βούτυρο που θα χρησιμοποιήσουμε.
* Αν θέλουμε, σωτάρουμε και το κρέας με βούτυρο (2 κ.σ)
* Το μυστικό του "ατζεμ" είναι να σωτάρουμε χωριστά το ρύζι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
εύκολες και γρήγορες συνταγές "ατζεμ πιλάφι" |
* 600 γρ. κρέας χ.κ. (μοσχάρι ή αρνάκι)
* 1 κρεμμύδι
* 1 φλ. ρύζι καρολίνα ή νυχάκι
* 4 φλ. ζωμός από το κρέας
* 1/3 φλ.λάδι
* 2 κ.σ. βούτυρο
* αλάτι...πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδι και το σωτάρουμε,
σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να γίνει διάφανο.
Αραδιάζουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε, να πάρει χρώμα.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νερό ζεστό, να το σκεπάσει
αρκετά. Σιγοβράζουμε, μέχρι να μαλακώσει...
(περίπου μια ώρα...εξαρτάται από το κρέας)
Όταν είναι έτοιμο το κρέας, το βγάζουμε από την κατσαρόλα, με
μια τρυπητή κουτάλα.
Κρατάμε 4 φλυτζάνια από τον ζωμό και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, βάζουμε το βούτυρο
και όταν λιώσει ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα,
συνεχώς, σωτάροντας, για 10' περίπου, μέχρι να ξανθύνει.
Ρίχνουμε το ρύζι στο ζωμό και σιγοβράζουμε για 15' ανακατεύοντας
μή κολλήσει. Θέλουμε το φαγητό μας, να κρατάει υγρά...δεν θέλουμε
το ρύζι σπυρωτό....Θέλουμε να μελώσει και να μοιάζει στο ΡΙΖΟΤΟ.
Οπότε -αν χρειαστεί- προσθέτουμε λίγο ζωμό ή νερό (ζεστό πάντα)
μέχρι να ετοιμαστεί το ρύζι......
Βάζουμε το κρέας στο ρύζι και ανακατεύουμε.
Τραβάμε το φαγητό μας από τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα
με καθαρή πετσέτα και κλείνουμε με το καπάκι της, για μισή ώρα,
να τραβήξει την περίσσια υγρασία και να "δέσουν" τα υλικά.
Σερβίρουμε το νόστιμο φαγητό μας, ζεστό, πασπαλίζοντας με
φρεσκοτριμμένο πιπέρι !
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : * Το φαγητό δεν χρειάζεται μυρωδικά. Όλη η νοστιμιά,
κρύβεται στο φρέσκο αρωματικό βούτυρο που θα χρησιμοποιήσουμε.
* Αν θέλουμε, σωτάρουμε και το κρέας με βούτυρο (2 κ.σ)
* Το μυστικό του "ατζεμ" είναι να σωτάρουμε χωριστά το ρύζι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Το μαγείρεψα! Κατανοητή απλή η συνταγή.έγινε πεντανοστιμο!!
ΑπάντησηΔιαγραφή