ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΛΑΔΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ.....
ΓΙΑ ΨΗΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΑΤΕΣ !
ΥΛΙΚΑ
* 200 ml λάδι καλής ποιότητας
* 2 κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης
* 5-6 κόκκοι πιπέρι
* 1 μπουκαλάκι γυάλινο
ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ............
Έχουμε διαλέξει ένα γυάλινο μπουκάλι, με στενό, ψηλό "λαιμό"
για εύκολη και σωστή ροή του λαδιού, κατά τη χρήση.
Προτιμάμε, να κλείνει με κούμπωμα φελού,για αεροστεγές κλείσιμο.
Το έχουμε πλύνει και στεγνώσει πολύ καλά.
Κόβουμε από την γλάστρα μας, 2 κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης.
Την πλένουμε, την στεγνώνουμε και την "ταμπονάρουμε"
σε χαρτί κουζίνας, για να μην έχει καθόλου υγρασία.
Ρίχνουμε το λάδι στο μπουκάλι και περνάμε από το στόμιο,
τη ρίγανη.Προσθέτουμε τους κόκκους πιπεριού και κλείνουμε
πολύ καλά το μπουκάλι μας.
Το αφήνουμε σε σκιερό, δροσερό μέρος (ντουλάπι κουζίνας)
για δέκα ημέρες, να ωριμάσει.......
Διατηρείται αρκετό καιρό, αρκεί να μη το εκθέτουμε σε ήλιο !
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Μπορούμε να δημιουργήσουμε, αρωματικά λάδια
σε μεγάλη ποικιλία αρωμάτων και γεύσεων....!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
ΓΙΑ ΨΗΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΑΤΕΣ !
ΥΛΙΚΑ
"αρωματικό λάδι" |
* 200 ml λάδι καλής ποιότητας
* 2 κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης
* 5-6 κόκκοι πιπέρι
* 1 μπουκαλάκι γυάλινο
ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ............
Έχουμε διαλέξει ένα γυάλινο μπουκάλι, με στενό, ψηλό "λαιμό"
για εύκολη και σωστή ροή του λαδιού, κατά τη χρήση.
Προτιμάμε, να κλείνει με κούμπωμα φελού,για αεροστεγές κλείσιμο.
Το έχουμε πλύνει και στεγνώσει πολύ καλά.
Κόβουμε από την γλάστρα μας, 2 κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης.
Την πλένουμε, την στεγνώνουμε και την "ταμπονάρουμε"
σε χαρτί κουζίνας, για να μην έχει καθόλου υγρασία.
Ρίχνουμε το λάδι στο μπουκάλι και περνάμε από το στόμιο,
τη ρίγανη.Προσθέτουμε τους κόκκους πιπεριού και κλείνουμε
πολύ καλά το μπουκάλι μας.
Το αφήνουμε σε σκιερό, δροσερό μέρος (ντουλάπι κουζίνας)
για δέκα ημέρες, να ωριμάσει.......
Διατηρείται αρκετό καιρό, αρκεί να μη το εκθέτουμε σε ήλιο !
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Μπορούμε να δημιουργήσουμε, αρωματικά λάδια
σε μεγάλη ποικιλία αρωμάτων και γεύσεων....!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
εκτος απο τα παραπάνω αρωματικά, τέλειο αποτέλεσμα, φέρνει και η μικρή κοκκινη πιπερίτσα (το τουρκάκι). Ενα φλυτζανι λαδι με καμμια 10-15 τουρκάκια, μετα απο 15-20 μερες , γίνεται ένα αριστουργημα πιπερόλαδο, για σαλατα , φασολαδα (ολα τα οσπρια) και σάλτσες
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάω να υλοποιήσω μερικές από τις ιδέες σας!!!! Έχω και ένα εξαιρετικό λάδι εδώ......
ΑπάντησηΔιαγραφή