ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
ΥΛΙΚΑ
* 14-15 κανελόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο
για πυρεξ 30x20 εκ.περίπου
* 200 γρ.τυρί τριμμένο (gouda, regato...)
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
* 300 γρ. κιμάς
* 1/3 φλ. λάδι
* 1 κρεμμύδι
* 1 κ.γλ πολτό σκόρδου ή
1 σκελίδα σκόρδο
* 1/2 ποτ.κρ. κρασί
* 2/3 φλ.τοματάκια ψιλ/να
* 2 κ.σ. μαϊντανός
* 1 ξυλ.κανέλλα
* αλάτι...πιπέρι...
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
* 1/3 φλ. λάδι
* 1 κ.σ.πελτέ
* 1 φλ. συμπ/νη τομάτα
* 1 ξυλάκι κανέλλα
* 2 γαρύφαλλα (καρφάκια)
* 3-4 μπαχάρια
* αλάτι...πιπέρι...
* 1,5 φλ.γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
~ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
Σε πλατειά κατσαρόλα, βάζουμε τον κιμά με μισό φλυτζάνι νερό (σε μέτρια προς δυνατή
φωτιά) να σιγοβράσει για να ξεσβολιάσει. Όταν πιει τα υγρά, ρίχνουμε το λάδι και το
κρεμμύδι, ψιλοκομμένο και τα σωτάρουμε για 2-3'. Προσθέτουμε το σκόρδο και όταν αναδείξει
το άρωμά του, σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα τοματάκια, την κανέλλα,
τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 1 φλ.νερό. Σιγοβράζουμε για 15' περίπου
μέχρι να πιει τα υγρά του και να μείνει με το λαδάκι του. Αφήνουμε να κρυώσει.......
Αφαιρούμε την κανέλλα.....Βάζουμε το μισό τυρί και ανακατεύουμε.
~ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το λάδι να ζεσταθεί, σε μέτρια φωτιά, και διαλύουμε με ένα κουτάλι
τον πελτέ, στον πάτο της κατσαρόλας. Ρίχνουμε την συμπ/νη τομάτα, τα μπαχαρικά, αλάτι,
φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 1,5 φλ. νερό. Σιγοβράζουμε για 20' περίπου, να δέσει η σάλτσα.
Αφαιρούμε τα μπαχαρικά.....Αφού κρυώσει λίγο, προσθέτουμε 1.5 φλ. γάλα και
ανακατεύουμε καλά..... Ρίχνουμε στο πυρεξ, το 1/3 της σάλτσας.
Γεμίζουμε με κουταλάκι του γλυκού, ένα-ένα κανελόνι, πιέζοντας ελαφρά, τη γέμιση.
Αραδιάζουμε στο πυρεξ τα γεμισμένα κανελόνια. Περιχύνουμε την υπόλοιπη σάλτσα.
Σκορπάμε το υπόλοιπο τυρί και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το φαγητό μας.
Ψήνουμε στους 180-200* (ανάλογα το φούρνο) για 30'.... ξεσκεπάζουμε το πυρεξ και
συνεχίζουμε το ψήσιμο, όσο χρειαστεί για να ροδοκοκκινίσουν τα κανελόνια μας !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
ΥΛΙΚΑ
* 14-15 κανελόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο
για πυρεξ 30x20 εκ.περίπου
* 200 γρ.τυρί τριμμένο (gouda, regato...)
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
* 300 γρ. κιμάς
* 1/3 φλ. λάδι
εύκολες και γρήγορες συνταγές "κανελόνια με κιμά" |
* 1 κ.γλ πολτό σκόρδου ή
1 σκελίδα σκόρδο
* 1/2 ποτ.κρ. κρασί
* 2/3 φλ.τοματάκια ψιλ/να
* 2 κ.σ. μαϊντανός
* 1 ξυλ.κανέλλα
* αλάτι...πιπέρι...
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
* 1/3 φλ. λάδι
* 1 κ.σ.πελτέ
* 1 φλ. συμπ/νη τομάτα
* 1 ξυλάκι κανέλλα
* 2 γαρύφαλλα (καρφάκια)
* 3-4 μπαχάρια
* αλάτι...πιπέρι...
* 1,5 φλ.γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
~ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
Σε πλατειά κατσαρόλα, βάζουμε τον κιμά με μισό φλυτζάνι νερό (σε μέτρια προς δυνατή
φωτιά) να σιγοβράσει για να ξεσβολιάσει. Όταν πιει τα υγρά, ρίχνουμε το λάδι και το
κρεμμύδι, ψιλοκομμένο και τα σωτάρουμε για 2-3'. Προσθέτουμε το σκόρδο και όταν αναδείξει
το άρωμά του, σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα τοματάκια, την κανέλλα,
τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 1 φλ.νερό. Σιγοβράζουμε για 15' περίπου
μέχρι να πιει τα υγρά του και να μείνει με το λαδάκι του. Αφήνουμε να κρυώσει.......
Αφαιρούμε την κανέλλα.....Βάζουμε το μισό τυρί και ανακατεύουμε.
~ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το λάδι να ζεσταθεί, σε μέτρια φωτιά, και διαλύουμε με ένα κουτάλι
τον πελτέ, στον πάτο της κατσαρόλας. Ρίχνουμε την συμπ/νη τομάτα, τα μπαχαρικά, αλάτι,
φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 1,5 φλ. νερό. Σιγοβράζουμε για 20' περίπου, να δέσει η σάλτσα.
Αφαιρούμε τα μπαχαρικά.....Αφού κρυώσει λίγο, προσθέτουμε 1.5 φλ. γάλα και
ανακατεύουμε καλά..... Ρίχνουμε στο πυρεξ, το 1/3 της σάλτσας.
Γεμίζουμε με κουταλάκι του γλυκού, ένα-ένα κανελόνι, πιέζοντας ελαφρά, τη γέμιση.
Αραδιάζουμε στο πυρεξ τα γεμισμένα κανελόνια. Περιχύνουμε την υπόλοιπη σάλτσα.
Σκορπάμε το υπόλοιπο τυρί και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το φαγητό μας.
Ψήνουμε στους 180-200* (ανάλογα το φούρνο) για 30'.... ξεσκεπάζουμε το πυρεξ και
συνεχίζουμε το ψήσιμο, όσο χρειαστεί για να ροδοκοκκινίσουν τα κανελόνια μας !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Από τα πολύ πολύ αγαπημένα μου πιάτα!!.....πολύ όμως!...πάλι με ξεσήκωσες...θα τα φτιάξω αύριο!
ΑπάντησηΔιαγραφή