ΜΠΑΜΙΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
ΥΛΙΚΑ
* 2 μπούτια κοτόπουλου
* 1/2 κιλό μπάμιες
* 1 κρεμμύδι
* 1 σκ.σκόρδο
* 3/4 φλ.λάδι
* 10 τοματίνια
* 1/2 φλ.συμπ/νη τομάτα
* 2 κ.σ.ξύδι
* 1/2 ματσάκι μαϊντανός
* αλάτι...πιπέρι....
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου.
Τα αλατοπιπερώνουμε.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό.
Σε πλατειά κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το μισό
(και λίγο ακόμα) λάδι,να ζεσταθεί. Βάζουμε τα μπουτάκια και τα σωτάρουμε
2-3' από κάθε μεριά, μέχρι να κάνουν κρούστα.
Τα βγάζουμε σε πιάτο.Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι να μελώσει.
Προσθέτουμε και το σκόρδο, ή ένα κ.γλ. πολτό σκόρδου.
Όταν αναδείξει το άρωμά του, βάζουμε και τις μπάμιες. Τις σωτάρουμε προσεχτικά,
για λίγο να "δέσουν' με τα υπόλοιπα υλικά. Σβήνουμε με το ξύδι.
Ρίχνουμε την συμπυκνωμένη τομάτα και τον μισό μαϊντανό. Προσθέτουμε 1,5 φλ. νερό
αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 5'.
Τοποθετούμε τα μπουτάκια στη γάστρα. Μέ τρυπητή κουτάλα, παίρνουμε τις μπάμιες
από την κατσαρόλα και τις αραδιάζουμε τριγύρω. "Φυτεύουμε" τα τοματίνια, σκόρπια,
ανάμεσα στο κρέας και τις μπάμιες. Πασπαλίζουμε τον υπόλοιπο μαϊντανο και περιχύνουμε
τη σάλτσα, πάνω στο φαγητό. Ράντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200* για 40'.
Μετά ξεσκεπάζουμε το φαγητό και ψήνουμε για 15-20' ακόμα (εξαρτάται από τον
φούρνο μας) μέχρι να ροδίσει το κρέας και να μείνει το φαγητό μας με το λαδάκι του !
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : ~Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε, 400 γρ. περίπου, στήθος κοτόπουλου,
φιλέτο, αφού το κόψουμε μερίδες !
~Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες μπάμιες, για την προετοιμασία,
δες "ΜΠΑΜΙΕΣ ΛΑΔΕΡΕΣ"
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
εύκολες και γρήγορες συνταγές "μπάμιες με κοτόπουλο στη γάστρα" |
* 2 μπούτια κοτόπουλου
* 1/2 κιλό μπάμιες
* 1 κρεμμύδι
* 1 σκ.σκόρδο
* 3/4 φλ.λάδι
* 10 τοματίνια
* 1/2 φλ.συμπ/νη τομάτα
* 2 κ.σ.ξύδι
* 1/2 ματσάκι μαϊντανός
* αλάτι...πιπέρι....
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου.
Τα αλατοπιπερώνουμε.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό.
Σε πλατειά κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το μισό
(και λίγο ακόμα) λάδι,να ζεσταθεί. Βάζουμε τα μπουτάκια και τα σωτάρουμε
2-3' από κάθε μεριά, μέχρι να κάνουν κρούστα.
Τα βγάζουμε σε πιάτο.Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι να μελώσει.
Προσθέτουμε και το σκόρδο, ή ένα κ.γλ. πολτό σκόρδου.
Όταν αναδείξει το άρωμά του, βάζουμε και τις μπάμιες. Τις σωτάρουμε προσεχτικά,
για λίγο να "δέσουν' με τα υπόλοιπα υλικά. Σβήνουμε με το ξύδι.
Ρίχνουμε την συμπυκνωμένη τομάτα και τον μισό μαϊντανό. Προσθέτουμε 1,5 φλ. νερό
αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 5'.
Τοποθετούμε τα μπουτάκια στη γάστρα. Μέ τρυπητή κουτάλα, παίρνουμε τις μπάμιες
από την κατσαρόλα και τις αραδιάζουμε τριγύρω. "Φυτεύουμε" τα τοματίνια, σκόρπια,
ανάμεσα στο κρέας και τις μπάμιες. Πασπαλίζουμε τον υπόλοιπο μαϊντανο και περιχύνουμε
τη σάλτσα, πάνω στο φαγητό. Ράντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200* για 40'.
Μετά ξεσκεπάζουμε το φαγητό και ψήνουμε για 15-20' ακόμα (εξαρτάται από τον
φούρνο μας) μέχρι να ροδίσει το κρέας και να μείνει το φαγητό μας με το λαδάκι του !
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : ~Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε, 400 γρ. περίπου, στήθος κοτόπουλου,
φιλέτο, αφού το κόψουμε μερίδες !
~Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες μπάμιες, για την προετοιμασία,
δες "ΜΠΑΜΙΕΣ ΛΑΔΕΡΕΣ"
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Από τα αγαπημένα μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα σας αγαπώ περισσότερο!!!!! Φαγάκι που λίγοι (και εκλεκτοί) εκτιμούν!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο !!!
ΑπάντησηΔιαγραφή