Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΛΑΔΕΡΕΣ


ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΛΑΔΕΡΕΣ

Νόστιμο φαγητό με άρωμα....καλοκαιριού !

ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "μελιτζάνες λαδερές"

* 4-5 μελιτζάνες τσακώνικες
* 2 κρεμμύδια ξερά
* 2 σκελίδες σκόρδο
* 1 πιπεριά πράσινη μικρή
* 2-3 τομάτες ώριμες
* 2 πατάτες μέτριες
* 1/2 φλ. συμπ/νη τομάτα
* 1/2 φλ. ελαιόλαδο
* μαϊντανός....αλάτι....πιπέρι
* λάδι για το σωτάρισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και λίγο από την άλλη μεριά.
Τις πλένουμε και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, ροδέλες, (2-3 εκ.)
Τις βάζουμε σε αλατόνερο για μισή ώρα. Τις ξεπλένουμε και τις στύβουμε.

Ξεφλουδίζουμε τις τομάτες, τις ξεσποριάζουμε και τις ψολοκόβουμε.
Κόβουμε ροδέλες τα κρεμμύδια και την πιπεριά...Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα.
Κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό....

Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε το λάδι
να ζεσταθεί και ρίχνουμε τις μελιτζάνες. Τις σωτάρουμε να πάρουν χρώμα
και τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Σε πλατειά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε  τα κρεμμύδια να
μελώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο...την πιπεριά...και τις πατάτες...και τα
σωτάρουμε να αναδείξουν τα αρώματά τους.
Ρίχνουμε τις φρέσκες τομάτες και τη συμπυκνωμένη τομάτα. Αλατοπιπερώνουμε....
Προσθέτουμε ένα φλυτζάνι νερό και σιγοβράζουμε για 10'......
Βάζουμε τις μελιτζάνες, στην κατσαρόλα. Τις αραδιάζουμε προσεχτικά.
Πασπαλίζουμε τον μαϊντανό και ανακατεύοντας προσεχτικά τα υλικά μας (να μή
λιώσουν) συνεχίζουμε το μαγείρεμα, σε μέτρια φωτιά για 15-20' να μείνει
το φαγητό μας, με το λαδάκι του.
Σερβίρουμε, συνοδεύοντας τις μελιτζάνες μας, με τυρί φέτα και ζεστό ψωμάκι !!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Αντί για σκελίδες σκόρδου, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε
                 "Πολτό Σκόρδου"


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου