ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΩΣ ΣΚΟΡΔΟΥ
ΥΛΙΚΑ
* 1 κ. κολοκυθάκια μικρά τρυφερά
* 1/3 φλ.λάδι
* 2 κ.σ. ξύδι
* 1 κ.γλ. ρίγανη
* 1 κ.γλ. πολτό σκόρδου ή
1 σκ.σκόρδο
* αλάτι...πιπέρι...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε λίγο τα κολοκυθάκια και στις δυο άκρες.
Αν έχουν ανθούς, τους κρατάμε για άλλη συνταγή...
(δες ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ)
"Ξύνουμε" τα κολοκυθάκια,ελαφρά στην επιφάνειά τους και τα πλένουμε....
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό, να τα σκεπάζει και λίγο αλάτι,
να βράσουν σε μέτρια φωτιά, για 10' περίπου.
Τα ρίχνουμε σε σουρωτήρι και τους ρίχνουμε κρύο νερό, να κρατήσουν "ζωντανό"
το χρώμα τους.Τα αραδιάζουμε (στο σουρωτήρι) σε κάθετη θέση, να στραγγίξουν τα
υγρά τους, για μία ώρα. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σως.............
ΣΩΣ
Βάζουμε σε μπωλ : το λάδι, το σκόρδο, το ξύδι, τη ρίγανη, φρεσκοτριμμένο
πιπέρι και αλάτι, (αν και όσο μας αρέσει)........Τα χτυπάμε καλά με το σύρμα.
Κόβουμε, σε σαλατιέρα, τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και περιχύνουμε με τη σως.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό η φρέσκια ρίγανη !
Σερβίρουμε, συνοδεύοντας το ψητό ψαράκι μας.....και όχι μόνο !!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
ΥΛΙΚΑ
εύκολες συνταγές "κολοκυθάκια σαλάτα με σως σκόρδου |
* 1/3 φλ.λάδι
* 2 κ.σ. ξύδι
* 1 κ.γλ. ρίγανη
* 1 κ.γλ. πολτό σκόρδου ή
1 σκ.σκόρδο
* αλάτι...πιπέρι...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε λίγο τα κολοκυθάκια και στις δυο άκρες.
Αν έχουν ανθούς, τους κρατάμε για άλλη συνταγή...
(δες ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ)
"Ξύνουμε" τα κολοκυθάκια,ελαφρά στην επιφάνειά τους και τα πλένουμε....
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό, να τα σκεπάζει και λίγο αλάτι,
να βράσουν σε μέτρια φωτιά, για 10' περίπου.
Τα ρίχνουμε σε σουρωτήρι και τους ρίχνουμε κρύο νερό, να κρατήσουν "ζωντανό"
το χρώμα τους.Τα αραδιάζουμε (στο σουρωτήρι) σε κάθετη θέση, να στραγγίξουν τα
υγρά τους, για μία ώρα. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σως.............
ΣΩΣ
Βάζουμε σε μπωλ : το λάδι, το σκόρδο, το ξύδι, τη ρίγανη, φρεσκοτριμμένο
πιπέρι και αλάτι, (αν και όσο μας αρέσει)........Τα χτυπάμε καλά με το σύρμα.
Κόβουμε, σε σαλατιέρα, τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και περιχύνουμε με τη σως.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό η φρέσκια ρίγανη !
Σερβίρουμε, συνοδεύοντας το ψητό ψαράκι μας.....και όχι μόνο !!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου