Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ Α ΛΑ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ Α ΛΑ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ

Εύκολη, απλή και γρήγορη μακαρονάδα.
Λέγεται πως το όνομα αυτό, τής το έδωσε ένας ιταλός εστιάτορας,
ο οποίος, όταν του ζητήθηκε από πελάτες, αργά τη νύχτα, να σερβίρει 
κάποιο φαγητό, δεν είχε υλικά και έφτιαξε αυτή τη μακαρονάδα, με
ό,τι......βρήκε στην κουζίνα του.

εύκολες και γρήγορες συνταγές "μακαρονάδα α λα πουτανεσκά"
ΥΛΙΚΑ

* 300 γρ. σπαγγέτι
* 10 ατζούγιες (φιλέτο)
* 10 ελιές
* 1 κ.σ.κάπαρη
* 1 κ.γλ. ΠΟΛΤΟ ΣΚΟΡΔΟΥ ή
   2 σκ.σκόρδο
* 1/3 φλ.λάδι
* 1 κ.γλ.ρίγανη
* 1 φλ.ψιλ/να τοματάκια
* αλάτι...πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα:
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις κόβουμε σε φέτες.
Αν χρησιμοποιήσουμε σκελίδες σκόρδου, τις καθαρίζουμε και τις χοντροκόβουμε.
Ξεπλένουμε την κάπαρη, να ξαλμυρίσει.

Σε βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί ελαφρά, σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε το σκόρδο και το σωτάρουμε να αναδείξει το άρωμά του. Προσθέτουμε τα
φιλέτα ατζούγιας και τις ελιές.  Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα τοματάκια....ανακατεύουμε....

και πασπαλίζουμε την ρίγανη. Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη
φωτιά και προσθέτουμε την κάπαρη και το πιπέρι.
Δοκιμάζουμε τη σάλτσα και ρίχνουμε αλάτι, αν και όσο χρειάζεται.

Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό, (όπου έχουμε προσθέσει και μια κ.σ.λάδι) το σπαγγέτι
μας, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Με την πηρούνα για μακαρόνια, βγάζουμε τα ζυμαρικά από το νερό και αφού στραγγίξουν,
τα βάζουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά, να δέσουν τα υλικά με το σπαγγέτι.

Σερβίρουμε αμέσως....προσθέτοντας (προαιρετικά) στη μακαρονάδα μας τριμμένη παρμεζάνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Αν θέλουμε, προσθέτουμε στη σάλτσα, λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

2 σχόλια:

  1. Εγώ πάλι έχω ακούσει ότι ονομάστηκε έτσι από τις συζύγους οι οποίες ξεπορτίζανε και επιστρέφανε λίγο πριν γυρίσει ο σύζυγος και επειδή δεν είχανε μαγειρέψει τίποτα, και κάτι έπρεπε να του βάλουν να φάει, φτιάχνανε μια μακαρονάδα με ότι υπήρχε στην κουζίνα τους….. την επονομαζόμενη “πουτανέσκα”…..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΑΝΕ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΡΝΕΣ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΩΝΗΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ ΟΙ ΠΟΡΝΕΣ ΚΑΙ ΤΡΩΓΑΝΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΡΥΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΜΙΑ ΧΡΟΝΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ

      Διαγραφή