ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
Παστίτσιο, με διαίτερη εμφάνιση, που θα εντυπωσιάσει
την οικογένεια και τους φίλους μας !
εύκολες και γρήγορες συνταγές"παστίτσιο σε φύλλο κρούστας" |
ΥΛΙΚΑ
* 500 γρ.κιμάς
* 500 γρ.ζυμαρικό της αρεσκείας μας
* 6 φύλλα κρούστας
* 250 ml κρέμα γάλακτος
* 250 γρ.γραβιέρα τριμμένη
* 1 κρεμμύδι μέτριο
* 2 κ.σ.πελτέ
* αλάτι...πιπέρι...κανέλλα
* λάδι...βούτυρο...σπορέλαιο
ΕΚΕΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τον κιμά....
Σε βαθύ τηγάνι, βάζουμε τον κιμά, σε μέτρια φωτιά, να βγάλει κα να πιεί τα υγρά του....
Ανακατεύουμε συνέχεια να ξεσβολιάσει....Ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και
σωτάρουμε μέχρι να μελώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον διαλύουμε στον πάτο
της κατσαρόλας με το κουτάλι....Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε κανέλλα σκόνη.
Ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε, μέχρι να μείνει ο κιμάς με το λαδάκι του.
Σε μεγάλη κατσαρόλα, με άφθονο νερό και αλάτι, βράζουμε τα ζυμαρικά μας,
σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.Αφού βράσουν, τους ρίχνουμε κρύο νερό,
και τα στραγγίζουμε.Σε τηγανάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο με λίγο λάδι και τα ζεματάμε.
Ρίχνουμε στα ζυμαρικά μας το τυρί και την κρέμα γάλακτος.
Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε μια φόρμα "δαχτυλίδι" (με το κενό στο κέντρο) και την λαδώνουμε με το σπορέλαιο.
Ανοίγουμε στο τραπέζι τα φύλλα κρούστας... λαδώνουμε τα 4, ένα-ένα και τα
απλώνουμε σταυρωτά πάνω στην φόρμα....Σπρώχνουμε τα φύλλα, από το χείλος
στο εσωτερικό της φόρμας, γύρω-γύρω,τόσο,όσο να "αγκαλιάσουν" τα τοιχώματα.
Ρίχνουμε τη γέμιση, στρωτά,πάνω στα φύλλα.
Κάνουμε με ένα μαχαιράκι, ένα σταυρό στα φύλλα που ακουμπάνε, στο κέντρο
της φόρμας, που βρίσκεται το κενό...έτσι τα ελευθερώνουμε και η γέμιση
κάθεται στη φόρμα....Διπλώνουμε τα φύλλα που περισσεύουν και σκεπάζουμε τη γέμιση.
Τυλίγουμε τα άλλα 2 φύλλα, αφού τα λαδώσουμε, σε κορδόνι και τα βάζουμε περιμετρικά,
σαν δαχτυλίδι, πάνω στο φαγητό μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200* για 40' περίπου,
μέχρι να ροδίσει και να κάνει τραγανή κρούστα το φύλλο μας.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ....ξεφορμάρουμε σε πιατέλα !
Έχουμε ένα πεντανόστιμο παστίτσιο, με ιδιαίτερη εμφάνιση,
να εντυπωσιάσουμε την οικογένειά μας και τους φίλους μας !!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Αν θέλουμε, αντί κρέμα γάλακτος, βάζουμε κρέμα ΜΠΕΣΑΜΕΛ (μισή δόση τής συνταγής, που θα βρούμε στην κατηγορία "πίτες-συνταγές με αλεύρι")
Σε αυτή την περίπτωση, όμως, πρέπει να αφήσουμε αρκετή ώρα, να "δέσει"
η γέμιση, για να μη σκορπίσει, όταν κόβουμε τα κομμάτια τού παστίτσιου μας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου