ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
* 1 φλ. ελαιόλαδο
(ή σπορέλαιο)
* 2 φλ. ζάχαρη
* 3 φλ. σιμιγδάλι
(ή χοντρό ή ψιλό)
(ή χοντρό ή ψιλό)
* 4,5 φλ. νερό
* ξύσμα πορτοκαλιού
* 1 ξυλάκι κανέλας
* 1 φέτα λεμόνι
* 1 κ.γλ. κανέλα σκόνη
* 1 κουβερτούρα
125 γραμμάρια
(όχι γάλακτος)
* 2 κ.σ. φιλέ-
125 γραμμάρια
(όχι γάλακτος)
* 2 κ.σ. φιλέ-
- αμυγδάλου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και το βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη.
Όταν πάρει βράση το σιρόπι, προσθέτουμε το ξυλάκι κανέλας, τη φέτα λεμόνι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Σε μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε και το σιμιγδάλι και το καβουρντίζουμε, ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρει το χρώμα που θέλουμε (ανοιχτό μελί ή πιο σκούρο)....Αποσύρουμε από τη φωτιά. Με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα, προσθέτουμε το σιρόπι, λίγο-λίγο προσεκτικά να μη μας πιτσιλίσει ο χαλβάς. Ανακατεύουμε να πήξει.
Χωρίζουμε το 1/3 από τον χαλβά, τον βάζουμε σε μπωλ και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα, που έχουμε κόψει σε κομματάκια. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει.
Διαλέγουμε φόρμα με το σχήμα που θέλουμε και ξεκινάμε τις στρώσεις, με τον άσπρο και τον σοκολατένιο χαλβά. Στο σημείο αυτό, μπορούμε να "παίξουμε" δημιουργώντας σχέδια με εναλλάξ στρώσεις....
Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε την κανέλα και το φιλέ αμυγδάλου !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
ton eftiaxa..egine teloios!
ΑπάντησηΔιαγραφή