ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΠΛΑΚΙ
"γίγαντες πλακί" |
* 1 πακέτο φασόλια γίγαντες (500 γρ)
* 2 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
* 2-3 καρότα σε ροδέλες
* σέλινο και μαϊντανό χοντροκομμένα
* 1 πιπεριά κόκκινη σε ροδελες
* αλάτι....πιπέρι
* 2 κουτ.σούπας πελτέ
* 3/4 φλυτζ.ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το προηγούμενο βράδυ, μουλιάζουμε τους γίγαντες, σε μια λεκάνη με μπόλικο ζεστό νερό.....
Το επόμενο πρωί.....τους ξεπλένουμε καλά....και τους στραγγίζουμε....
Σε κατσαρόλα με χλιαρό νερό, βάζουμε τους γίγαντες να βράσουν, μέχρι να μαλακώσουν....
Σε πλατειά κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, την πιπεριά και τα καρότα, να σωταρισθούν.....Προσθέτουμε τον πελτέ και τον διαλύουμε, ανακατεύοντας καλά....Ρίχνουμε και ένα ποτήρι νερό......
Μόλις πάρουν βράση, προσθέτουμε το σέλινο...τον μαϊντανό...και το αλατοπίπερο...Βράζουν για
2-3 λεπτά....
Βάζουμε σε ταψί ή σε γάστρα, τους γίγαντες και ρίχνουμε από πάνω, τη "σάλτσα" που έχουμε ετοιμάσει. Προσθέτουμε ακόμα ένα ποτήρι ζεστό νερό.....
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180* για μία ώρα περίπου, μέχρι να μείνει το φαγητό μας με το λαδάκι του !
Σημείωση :
Αν χρειαστεί, για να μη στεγνώσουν οι γίγαντες, προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι
κατά το ψήσιμο....
(η φωτογραφία είναι του Κώστα Ζ. φίλου του blog...Τον ευχαριστούμε)
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου