Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΜΕ....ΣΤΑΦΙΔΙΝΗ


ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΜΕ....ΣΤΑΦΙΔΙΝΗ

Επειδή, το να βρούμε μούστο, δεν είναι πάντα και το πιο εύκολο πράγμα.....
έχουμε την εναλλακτική λύση, να φτιάξουμε μουσταλευριά και με .....σταφιδίνη !
Ας πούμε λίγα λόγια, για το τί είναι.....σταφιδίνη.....
ΣΤΑΦΙΔΙΝΗ : είναι το συμπυκνωμένο σιρόπι μαύρης σταφίδας....πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία....
Χαρακτηρίζεται προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας....
Τη βρίσκουμε σε καταστήματα με προϊόντα υγιεινής διατροφής....!
(Το 1936 ο Ι.Μεταξάς, δια νόμου, απαγόρευσε τη χρήση ζάχαρης στην βιομηχανική παραγωγή  γλυκισμάτων και η σταφιδίνη έγινε το πρωταγωνιστικό γλυκαντικό, μέχρι το 1965, οπότε και καταργήθηκε ο σχετικός νόμος...) 
Ας φτιάξουμε τη "μουσταλευριά" μας....!

"μουσταλευριά με σταφιδίνη"
ΥΛΙΚΑ

* 1 lit.νερό
* 125 γρ. σταφιδίνη
* 80 γρ. νεσεστέ
* 200 γρ. ζάχαρη
* σουσάμι...κανέλα....καρύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε το νερό σε κατσαρόλα, να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά,  (αφού κρατήσουμε 100 ml περίπου για να διαλύσουμε το νεσεστέ)....και προσθέτουμε τη σταφιδίνη, ανακατεύοντας με το σύρμα να διαλυθεί......
Βάζουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη.....ανακατεύουμε συνεχώς.....
Θα δημιουργηθεί αφρός, τον οποίο και ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα...
'Εχουμε διαλύσει το νεσεστέ, στο νερό που κρατήσαμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα....
Ανακατεύουμε συνέχεια έως ότου πήξει και προσθέτουμε μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα.
Η μουσταλευριά είναι έτοιμη.....μυρωδάτη....με λεία υφή....
Γεμίζουμε μπωλάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα....σουσάμι και χοντροκομμένα καρύδια !!
Διατηρείται σκεπασμένη (αφού κρυώσει), εκτός ψυγείου αλλά τρώγεται πολύ ευχάριστα και δροσερή από το ψυγείο !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Μπορούμε να την αδειάσουμε σε μεγάλο μπωλ με καπάκι, και αφού κρυώσει, να το κλείσουμε και να το βάλουμε στο ψυγείο....Την τρώμε παγωμένη, κόβοντάς την σε κομμάτια......!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου