ΓΙΟΥΒΕΤΣΑΚΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
ΥΛΙΚΑ
* 500γρ. κιμάς
μοσχαρίσιος
* 300γρ, χυλοπίτες
* 1/2 φλ.ελαιόλαδο
* 1 κρεμμύδι μέτριο
* 1 σκ.σκόρδο
* 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
* 1 φλ. τοματάκια
ψιλοκομμένανα
* 1/3 φλ. κρασί
* αλάτι...πιπέρι
* 1 ξυλάκι κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σε κατσαρόλα πλατειά, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο και όταν αναδείξει το άρωμά του, βάζουμε και τον κιμά. Τον τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας καλά να μή κάνει σβόλους... Σβήνουμε το τσιγάρισμα με το κρασί. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον διαλύουμε στη βάση τής
κατσαρόλας. Βάζουμε και τα τοματάκια. Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε και την κανέλλα και ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα να μείνει με ελάχιστα υγρά.
Παράλληλα, βράζουμε τις χυλοπίτες al dente (να κρατάνε)...
Όταν κατεβάσουμε τον κιμά από τη φωτιά, παίρνουμε τις χυλοπίτες από το νερό τους, με τρυπητή κουτάλα (δεν τις σουρώνουμε) και τις βάζουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να "δέσει" για να δώσουμε χρόνο στις χυλοπίτες να τραβήξουν τη νόστιμη σάλτσα.
Εάν θέλουμε, στο σερβίρισμα, προσθέτουμε τριμμένο τυρί!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
ΥΛΙΚΑ
"γιουβετσάκι με κιμά και χυλοπίτες" |
* 500γρ. κιμάς
μοσχαρίσιος
* 300γρ, χυλοπίτες
* 1/2 φλ.ελαιόλαδο
* 1 κρεμμύδι μέτριο
* 1 σκ.σκόρδο
* 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
* 1 φλ. τοματάκια
ψιλοκομμένανα
* 1/3 φλ. κρασί
* αλάτι...πιπέρι
* 1 ξυλάκι κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σε κατσαρόλα πλατειά, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο και όταν αναδείξει το άρωμά του, βάζουμε και τον κιμά. Τον τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας καλά να μή κάνει σβόλους... Σβήνουμε το τσιγάρισμα με το κρασί. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον διαλύουμε στη βάση τής
κατσαρόλας. Βάζουμε και τα τοματάκια. Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε και την κανέλλα και ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα να μείνει με ελάχιστα υγρά.
Παράλληλα, βράζουμε τις χυλοπίτες al dente (να κρατάνε)...
Όταν κατεβάσουμε τον κιμά από τη φωτιά, παίρνουμε τις χυλοπίτες από το νερό τους, με τρυπητή κουτάλα (δεν τις σουρώνουμε) και τις βάζουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να "δέσει" για να δώσουμε χρόνο στις χυλοπίτες να τραβήξουν τη νόστιμη σάλτσα.
Εάν θέλουμε, στο σερβίρισμα, προσθέτουμε τριμμένο τυρί!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
πολυ ωραια και ευκολη προταση!
ΑπάντησηΔιαγραφήpolu nostimo. to eftiaxa
ΑπάντησηΔιαγραφή