ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
ΥΛΙΚΑ
* 1 κιλό πατάτες
* 1 σκ. σκόρδο
* 1/2 φλ.λάδι
* 1 λεμόνι χυμός
* ρίγανη
* αλάτι...πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες.
Τις κόβουμε κυδωνάτες, σε μεγάλο μπωλ.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το λάδι και το σκόρδο χοντροκομμένο.
Πασπαλίζουμε τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και γυρίζουμε τις πατάτες στο ταψί.
Με ένα ποτήρι νερό, "ξεπλένουμε" ό,τι έχει απομείνει στη λεκάνη και το
χύνουμε στο ταψί. Ανακινούμε, σκεπάζουμε τις πατάτες και ψήνουμε στους
180-200* για μία ώρα περίπου. Προς το τέλος τις ξεσκεπάζουμε να κάνουν
τραγανή, ροδοψημένη κρούστα !
Σημείωση : αυτή είναι η κλασσική πρόταση για πατάτες φούρνου. Μπορούμε να
τις εμπλουτίσουμε σε γεύση, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας...
Πχ. μια κουταλιά μουστάρδα....φέτες τομάτας....3-4 κόκκοι μπαχάρι και κύμινο....
Όπως και να τις φτιάξουμε, σίγουρα θα έχουμε ένα νόστιμο αποτέλεσμα!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
"πατάτες φούρνου" |
ΥΛΙΚΑ
* 1 κιλό πατάτες
* 1 σκ. σκόρδο
* 1/2 φλ.λάδι
* 1 λεμόνι χυμός
* ρίγανη
* αλάτι...πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες.
Τις κόβουμε κυδωνάτες, σε μεγάλο μπωλ.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το λάδι και το σκόρδο χοντροκομμένο.
Πασπαλίζουμε τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και γυρίζουμε τις πατάτες στο ταψί.
Με ένα ποτήρι νερό, "ξεπλένουμε" ό,τι έχει απομείνει στη λεκάνη και το
χύνουμε στο ταψί. Ανακινούμε, σκεπάζουμε τις πατάτες και ψήνουμε στους
180-200* για μία ώρα περίπου. Προς το τέλος τις ξεσκεπάζουμε να κάνουν
τραγανή, ροδοψημένη κρούστα !
Σημείωση : αυτή είναι η κλασσική πρόταση για πατάτες φούρνου. Μπορούμε να
τις εμπλουτίσουμε σε γεύση, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας...
Πχ. μια κουταλιά μουστάρδα....φέτες τομάτας....3-4 κόκκοι μπαχάρι και κύμινο....
Όπως και να τις φτιάξουμε, σίγουρα θα έχουμε ένα νόστιμο αποτέλεσμα!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου