ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΧΟΙΡΙΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ) ΜΕΡΙΔΑ
ΥΛΙΚΑ
* χοιρινά καλαμάκια
* λάδι
* μουστάρδα σκόνη
* ρίγανη
* αλάτι...πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΑΤΟ
* τομάτες
* κρεμμύδια
* γιαούρτι ή τζατζίκι
* μαϊντανός
* πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αγοράζουμε έτοιμα χοιρινά καλαμάκια, όσα χρειαζόμαστε, ανάλογα με τα άτομα
και το πόσα τεμάχια θέλουμε στις μερίδες μας.
Μπορούμε όμως να φτιάξουμε και μόνοι μας, σουβλάκια....
ή Λαιμό (μαλακό κρέας με νόστιμο λιπάκι)...
ή Σπάλα (έχει πιο πολλές ίνες, που φαίνονται μετά το ψήσιμο)...
ή Παντσέτα (νόστιμο κρέας με αρκετό λίπος)....
Κόβουμε το κρέας κομματάκια και το μαρινάρουμε, πριν το περάσουμε στα καλαμάκια.
Μαρινάρισμα :
Στρώνουμε τα έτοιμα καλαμάκια (ή το τεμαχισμένο κρέας) σε σκεύος (όχι ανοξείδωτο) με καπάκι. Ρίχνουμε λάδι, πασπαλίζουμε τη ρίγανη και τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε να "πιάσουν" τα υλικά όλο το κρέας. Σκεπάζουμε το δοχείο και το βάζουμε
στο ψυγείο, για 6-8 ώρες.
Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου μας στους 220*....
(Περνάμε σε καλαμάκια το τεμαχισμένο κρέας).
Αραδιάζουμε σε ταψάκι τα σουβλάκια και το τοποθετούμε στην υψηλότερη θέση, του
φούρνου μας, κοντά στο grill.
Ψήνουμε, γυρίζοντας τα καλαμάκια, από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρουν ροδοψημένο
χρώμα. Τα βγάζουμε και τα μοιράζουμε στα πιάτα.
Έχουμε κόψει φέτες τις τομάτες και τα κρεμμύδια... έχουμε ψιλοκόψει τον μαϊντανό.
Προσθέτουμε στα πιάτα, γύρω από τα σουβλάκια, τομάτες...κρεμμύδια...γιαούρτι ή
τζατζίκι.... Πασπαλίζουμε πάπρικα και μαϊντανό.
Τα σερβίρουμε ζεστά, τρυφερά και ζουμερά !
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : συνοδεύουμε τα σουβλάκια και με ψημένες πιτούλες.
Αν θέλουμε, όταν φτιάχνουμε τα δικά μας καλαμάκια, περνάμε ανάμεσα στο κρέας
και κομμάτια πιπεριάς, κρεμμυδιού και τομάτας.
Μπορούμε επίσης να επιλέξουμε στο σερβίρισμα κάποιο ντιπ (δες ΕΔΩ)
Μπορούμε επίσης να επιλέξουμε στο σερβίρισμα κάποιο ντιπ (δες ΕΔΩ)
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου