Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ


εύκολεσ και γρήγορες συνταγές "μοσχαράκι γιουβέτσι"
ΥΛΙΚΑ

* 1 κ. μοσχάρι χ.κ.
* 1/2 φλ.ελαιόλαδο
* 3/4 φλ. τομάτα συμπ/νη
* 1 φλ. κριθαράκι
* 1 ξυλ.κανέλας
* αλάτι ....πιπέρι.....

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε σε μερίδες το κρέας μας....το πλένουμε και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει...
Βάζουμε το λάδι σε πλατειά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθεί, χωρίς να κάψει....
Αραδιάζουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα σωτάρουμε και από τις δυο μεριές, να ροδίσουν...
Αλατοπιπερώνουμε......(προσέχουμε διότι μπορεί να πιτσιλίσει...)
Ρίχνουμε την τομάτα...την κανέλα και ένα ποτήρι ζεστό νερό....
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά...σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για μια ώρα περίπου, (ο χρόνος εξαρτάται από το κρέας) μέχρι να μαλακώσει το μοσχαράκι μας...Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο-λίγο νεράκι.....Θέλουμε να κρατάει σαλτσούλα.....
Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε σε πιατέλα...ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1,5 ποτήρι ζεστό νερό....και
μόλις κοχλάσει προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύοντας συνεχώς μη κολλήσει....
Μετά από 6-8' περίπου, σβήνουμε τη φωτιά. Θέλουμε να "κρατάει" λίγο το κριθαράκι για να
παραμείνει σπυρωτό....Βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα το κρέας.
Αφήνουμε για μισή ώρα το φαγητό μας, να ηρεμήσει και να δέσει υλικά και γεύσεις.....!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : ~ Δεν προβληματιζόμαστε εάν, σβήνοντας το φαγητό έχει λίγα υγρά....Στη μισή ώρα    που θα "ξεκουράζεται"  θα τα πιεί......και το κριθαράκι θα μείνει σπυρωτό !
   ~ Αν θέλουμε, να βάλουμε το φαγητό στον φούρνο, αφού ετοιμαστεί το κρέας, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το βάζουμε στο ταψί. Ρίχνουμε στη σάλτσα το ζυμαρικό μας, το βράζουμε για 2-3' και το γυρίζουμε στο ταψί. Ανακατεύουμε συχνά, μη κολλήσει.....
 Ψήνουμε στους 180* μέχρι να μείνει με το λαδάκι του, χωρίς να στεγνώσει !

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου