Σας ευχόμαστε καλές γιορτές! Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΤΑΦΥΛΙ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ


ΣΤΑΦΥΛΙ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ


εύκολες και γρήγορες συνταγές "σταφύλι γλυκό κουταλιού"
ΥΛΙΚΑ

* 2 κιλ.σταφύλι σουλτανίνα
* 1 κιλ.ζάχαρη
* 2 βανίλιες
* χυμό από μισό λεμόνι (μικρό)
* 100 γρ.αμύγδαλο λευκό
* 2 φλ.νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε απο τα κοτσανάκια το σταφύλι....πετάμε τις ρόγες που δεν είναι σκληρές και καθαρές....
Πλένουμε καλά, στραγγίζουμε τις ρόγες....και τις ζυγίζουμε....
Τις βάζουμε σε πλατειά κατσαρόλα.....σε χαμηλή φωτιά.....
Ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη και το νερό......
Ανακατεύουμε ελαφρά, με ξύλινη κουτάλα, να διαλυθεί η ζάχαρη και περιμένουμε να πάρει βράση.....
Ξεκινώντας ο βρασμός, θα δημιουργηθεί αφρός, τον οποίο και ξαφρίζουμε....

Περιμένοντας να "δέσει" το σιρόπι, ρίχνουμε και τις βανίλιες....
Αφού "δέσει" το γλυκό μας (θέλει περίπου 2 ώρες) προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και τα αμύγδαλα καβουρντισμένα.
Ανακατεύουμε "γλυκά"........το γλυκό μας και το αφήνουμε να κρυώσει !!!
Γεμίζουμε βαζάκια που έχουμε,από πριν, αποστειρώσει και όσο είναι ακόμα ζεστά....!

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :
      1. Διαλέγουμε την σουλτανίνα,διότι είναι καρπός χωρίς κουκούτσια....αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σταφύλι φράουλα, που δίνει πιο ωραίο χρώμα στο γλυκό μας...αλλά θα μπούμε στην κουραστική διαδικασία να βγάζουμε τα κουκούτσια σε μία-μία ρόγα.....Η επιλογή δική μας !!
      2. Το σιρόπι μας έχει "δέσει" όταν δεν είναι ρευστό σαν...νερό, αλλά δεν έχει και τη μορφή μελιού....
Έχουμε υπ' όψιν μας ότι, όταν θα κρυώσει το γλυκό μας θα πήξει περισσότερο......
      3. Για να καβουρντίσουμε τα αμύγδαλα, τα βάζουμε σε ταψάκι, στο γκριλ του φούρνου μας στους 150*
μέχρι να ροδίσουν....τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα ρίξουμε στο γλυκό, για να σκληρύνουν....
      4. Στην αρχική σελίδα μας, στην κατηγορία "ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ...." θα δείτε τους τρόπους που
ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΝΟΥΜΕ τα βαζάκια μας.....

ΣΥΜΒΟΥΛΗ :
 Εάν, αφού έχει κρυώσει, το γλυκό μας....το σιρόπι του είναι πιο αραιό από όσο το θέλουμε, το βάζουμε να ξαναβράσει για λίγο.... Εάν έχει πήξει περισσότερο,ρίχνουμε 1/2 φλ.νερό και το βράζουμε για πολύ λίγο....Οι 2 ώρες,πάντως, είναι αρκετές για το σωστό σιρόπιασμα....


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

3 σχόλια:

  1. αχ!!!!!! πολύ ωραίο φαίνεται!!!!!!!!!... με το αμυγδαλάκι του!!!!!!!...μιαμμμμ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. του παει κ η αρμπαροριζα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή