ΓΑΥΡΟΣ ΣΑΒΟΡΙ
Ένας διαφορετικός τρόπος, αρωματικός και πικάντικος,
για το τηγάνισμα των μικρών ψαριών.....!!
εύκολες και γρήγορες συνταγές "γαύρος σαβορί" |
* 1 κιλό γαύρος
* λάδι για το τηγάνισμα
* 1 φλ.ξύδι
* 3-4 σκελίδες σκόρδο
* 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
* αλάτι......1 φύλλο δάφνη
* αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.
Τους ρίχνουμε από πάνω το 1/2 φλυτζάνι ξύδι και το αλάτι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί......Αλευρώνουμε τα ψάρια και τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι.
Τα τηγανίζουμε να κάνουν ωραία κρούστα και από τις δυο μεριές και τα βγάζουμε σε πιατέλα.
Όταν κρυώσει λίγο το λάδι, το σουρώνουμε και το ξαναρίχνουμε στο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε τις σκελίδες του σκόρδου,κομμένες σε 3-4 κομμάτια στενόμακρα, το φύλλο της δάφνης
και το δενδρολίβανο.
Αφού σωταριστούν ελαφρά, σβήνουμε με το υπόλοιπο ξύδι,αφαιρούμε το δενδρολίβανο και τη δάφνη, τα ακουμπάμε στην άκρη της πιατέλας και τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Περιμένουμε να εξατμιστεί το ξύδι και ρίχνουμε το αρωματισμένο λαδόξυδο στα ψάρια.
Αφήνουμε λίγη ώρα, να δέσουν οι μυρωδιές και τα σερβίρουμε !!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, όποιο άλλο ψάρι για τηγάνι, μας αρέσει (γόπες, κουτσομούρες,σαβρίδια κ.ά. )
Διατηρούνται και σε κλειστό μπωλ και είναι ένας υπέροχος μεζές για κρασάκι ή ουζάκι....!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
τελειο για ουζακι!
ΑπάντησηΔιαγραφή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή