ΛΙΚΕΡ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ
"λικερ μανταρίνι" |
ΥΛΙΚΑ
* 700 ml. κονιάκ
* 10 μανταρίνια
* 1,5 ποτήρι ζάχαρη
* 1,5 ποτήρι νερό
* 10 γαρύφαλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα μανταρίνια......Με μία οδοντογλυφίδα τα τρυπάμε σε διάφορα σημεία.....Καρφώνουμε σε κάθε μανταρίνι ένα γαρύφαλλο.
Βάζουμε τα μανταρίνια σε γυάλινο βάζο και ρίχνουμε το κονιάκ. Κλείνουμε καλά το βάζο και το αφήνουμε για 25 -30 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου...
Όταν περάσει αυτό το διάστημα ανοίγουμε το βάζο, και ρίχνουμε το περιεχόμενο σε σουρωτήρι, (που το έχουμε βάλει σε λεκάνη) ....Συγκεντρώνουμε το αρωματικό υγρό, στύβοντας καλά και τα μανταρίνια.
Φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για 5-6' και το προσθέτουμε στο υγρό που μαζέψαμε μετά το σούρωμα...Ανακατεύουμε....Το λικέρ μας είναι έτοιμο!!
Αφού κρυώσει, το βάζουμε σε αποστειρωμένο γυάλινο μπουκάλι....
Το σερβίρουμε με ολόκληρα ή θριμμένα παγάκια !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου