Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ.... ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΣΜΥΡΝΗΣ !! (Jenny's)


ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ....
ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΣΜΥΡΝΗΣ !!   (Jenny's)


 ΥΛΙΚΑ

* 4 μπουτάκια κοτόπουλου ή 1 ολόκληρο κοτόπουλο
* 1 διχτάκι πατάτες με τη φλούδα
"γιορτινό κοτόπουλο με πορτοκάλι και άρωμα Σμύρνης"
* Χυμό από 1 πορτοκάλι και ένα λεμόνι
* 1 πορτοκάλι σε ροδέλες
* 1 κ.γ. μέλι
* 2 κ.γ. μουστάρδα με μυρωδικά
* 2 καρφάκια γαρύφαλλο
* 3-4 μπαχάρια
* Δενδρολίβανο
* αλάτι....πιπέρι
* ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ
* 2 φλ. ρύζι basmati
* 2,5 φλ. νερό
* 2 κ.σ. βούτυρο
* Κανέλα σκόνη
* 1 φακ. (50 γρ.) κουκουνάρι


   ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.    Πλένουμε το κοτόπουλο, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε μια γάστρα.
2.    Πλένουμε τις πατάτες. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και τις βάζουμε στη γάστρα.
3.    Σε ένα ποτήρι βάζουμε το μέλι τη μουστάρδα και τους χυμούς και ανακατεύουμε.
4.    Περιχύνουμε το μείγμα στο κοτόπουλο με τις πατάτες.
5.    Ανακινούμε τη γάστρα, για να πάει ο χυμός παντού και τοποθετούμε τις φέτες πορτοκαλιού.
6.    Σκορπίζουμε στη γάστρα τα γαρύφαλλα και τα μπαχάρια.

7.    Βάζουμε στην άκρη λίγο δενδρολίβανο.
8.    Τελειώνουμε με λίγο λάδι.
9.    Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες στους 200* με τη γάστρα κλειστή. Προς το τέλος την    ανοίγουμε και χαμηλώνουμε λίγο τον φούρνο για να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.
10.  Λίγο πριν το βγάλουμε από το φούρνο, ετοιμάζουμε το ρύζι........
11.  Ξεπλένουμε το ρύζι με καυτό νερό και σουρώνουμε.
12.  Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί και καβουρντίζουμε το κουκουνάρι. Σβήνουμε με κανέλα.
13.  Προσθέτουμε το ρύζι και το σωτάρουμε για λίγο στο βούτυρο.
14.  Ρίχνουμε το νερό ζεστό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να "σπάσει" και να πιει τα υγρά του.
15.  Βάζουμε το ρύζι με το κουκουνάρι στη γάστρα να "τραβήξει" τη σάλτσα και σερβίρουμε !

(Η συνταγή, είναι πρόταση της Τζένης, φίλης του blog. Την ευχαριστούμε!!)


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

1 σχόλιο: