Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

εύκολες και γρήγορες συνταγές "σοκολατόπιτα"
ΥΛΙΚΑ
(για 25 κομμάτια περίπου)

* 1 πακέτο βούτυρο 250γρ.
* 5 αυγά
* 2 ποτήρια ζάχαρη
* 7 κ.σ. "γεμάτες" κακάο
* 1,5 ποτήρι φαρίν-απ
* 1 φακ..μπέϊκιν πάουντερ (2,5 κ.γλ.)
* 2 βανίλιες
* 1 ποτήρι νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Όσο είναι χλιαρό το νερό (δεν θέλουμε να βράσει) βάζουμε και το βούτυρο (το οποίο έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου) και περιμένουμε να λιώσει.
Προσθέτουμε το κακάο ανακατεύοντας συνεχώς να μή σβολιάσει.
Ρίχνουμε και τις βανίλιες, ανακατεύοντας πάντα και αφού κοχλάσει (πάντα σε μέτρια φωτια)
μετράμε 3-4 λεπτά βρασμού. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Έχουμε ένα σιρόπι -όχι πολύ πηχτό-
έτοιμο να το χρησιμοποιήσουμε και στη ζύμη μας....
Αφήνουμε να κρυώσει και στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά...

Σε λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέϊκιν πάουντερ. Ρίχνουμε και τα αυγά (τα οποία έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου και έχουμε ήδη σπάσει, σε πιάτο) και ανακατεύουμε με σπάτουλα....
Από το σιρόπι σοκολάτας κρατάμε 1,5 ποτήρι και το υπόλοιπο αρχίζουμε να το ρίχνουμε στο αλεύρι μας, χτυπώντας το μείγμα με το μπλέντερ....Προσθέτουμε τόσο σιρόπι, όσο χρειάζεται, για να έχουμε έναν παχύρρευστο χυλό (σαν του κέϊκ)....
Αν περισσέψει (σιρόπι) το κρατάμε και αυτό, για το σιρόπιασμα και για γαρνιτούρα στο σερβίρισμα.....

Έχουμε κρατήσει ένα κομματάκι βούτυρο και αλείφουμε καλά το ταψάκι μας (30 εκ.διαμ.)
Ρίχνουμε το μείγμα και ανακινούμε να απλωθεί και να στρώσει...
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*  για 30' περίπου....Προς το τέλος, ελέγχουμε
το ψήσιμο με μαχαίρι, ή μια οδοντογλυφίδα...Δηλαδή, τρυπάμε την πίτα και αν βγουν
στεγνά-καθαρά...είναι έτοιμη !
Τη βγάζουμε από τον φούρνο....Την κόβουμε σε μπακλαβαδωτά ή τετράγωνα κομμάτια και με βαθειά κουτάλα, παίρνουμε το σιρόπι από την κατσαρόλα και περιχύνουμε το γλυκό μας....Ρίχνουμε επιπλέον, ανάμεσα στα κοψίματα, για να σιροπιαστεί μέχρι μέσα το  γλυκό !
Περιμένουμε 2-3 ώρες να "τραβήξει" και σερβίρουμε!

Την σερβίρουμε με διάφορους τρόπους....ή σκέτη...ή αν έχουμε κρατήσει σιρόπι (1/2 φλ.είναι αρκετό}, φτιάχνουμε στο πιάτο, γραμμές...σχεδιάκια....
Επίσης γαρνίρουμε με σαντιγύ ή συνοδεύουμε με μπάλα παγωτού.....!!!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου