Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ......ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ


ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ......ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ


ΥΛΙΚΑ

* 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
* 250 γρ.μπέϊκον
 "φιλετάκια κοτόπουλου με μπέϊκον"
ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ
* 1/2 φλ. ελαιόλαδο
* 2 σκ.σκόρδο ψιλοκομμένες
* 1 κ.γλ. μουστάρδα
* ξύσμα λεμονιού
* 1/2 φλ. κρασί
* αλάτι....πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ
* 1/2 φλ. ελαιόλαδο
* χυμό μισού λεμονιού
* 1 κ.γλ.ρίγανη
* (και το ζουμάκι από το ψήσιμο)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα στήθη του κοτόπουλου και τα στραγγίζουμε.
Τα κόβουμε σε φετούλες ενός εκατοστού.
Σε μπωλ ρίχνουμε τα υλικά για το μαρινάρισμα και τα φιλετάκια.
Τα ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το μπώλ και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Απλώνουμε τις λωρίδες του μπέϊκον, που ίσως χρειαστεί να τις κόψουμε στη μέση.
Βγάζουμε τα φιλετάκια από το ψυγείο....
Παίρνουμε ένα-ένα φιλετάκι, το τυλίγουμε με μπέϊκον και το στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα.
Τα αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψάκι.
Ξεπλένουμε με μισό ποτήρι νερό την μαρινάδα από το μπωλ και τη ρίχνουμε στο ταψάκι.
Ψήνουμε για 45' περίπου, σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180-200*.
Μετά τα πρώτα 30' γυρίζουμε τα φιλετάκια και από την άλλη μεριά και συνεχίζουμε το ψήσιμο,
να κάνουν ροδόχρυση κρούστα.
Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
Κρατάμε τα υγρά από το ψήσιμο και τα ρίχνουμε στο λαδολέμονο.
Χτυπάμε τα υλικά του λαδολέμονου με το ζουμάκι και περιχύνουμε τα φιλετάκια.
Σερβίρονται σαν μεζές για το ουζάκι...το κρασάκι ή τη μπυρίτσα μας....
Αν τα συνοδεψουμε με τηγανιτές πατατούλες...ρυζάκι...λαχανικά....έχουμε ένα νοστιμότατο πλήρες πιάτο !!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

2 σχόλια: