Σας ευχόμαστε καλές γιορτές! Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΠΙΛΑΦΙ


ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΠΙΛΑΦΙ

Τα αγαπημένα μας κεφτεδάκια,σε νόστιμη σάλτσα...
συνοδεύουν υπέροχα, το μυρωδάτο πιλάφι μας...........!!!


ΥΛΙΚΑ

1. ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές
* 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
* 1 κρεμμύδι
* 1 σκ.σκόρδο
* 1 αυγό
* 5-6 φέτες ξερό ψωμί
* 3 κ.σ.τριμμένη φρυγανιά
* δυόσμο...ρίγανη....
* αλάτι...πιπέρι....
* 1 κ.σ. ούζο.....λίγο λάδι......
(αλεύρι για το αλεύρωμα
λάδι για το τηγάνισμα)

2. ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

* 1/2 φλ.ελαιόλαδο
"κεφτεδέκια με σάλτσα και πιλάφι"
* 4-5 τομάτες ώριμες (ή ψιλ/να τοματάκια συσκ/να)
* 1 κ.σ.πελτέ
* 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
* μπαχάρι....κανέλλα....γαρύφαλλο
* αλάτι.... πιπέρι....

3.ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΛΑΦΙ

* 500 γρ.ρύζι (για πιλάφι)
* 1 φύλλο δάφνης
* 1 φέτα λεμονιού
* 1 κ.σ.βούτυρο
* νερό....αλάτι....


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
Βρέχουμε σε νερό ή κρασί τις ξερές φέτες ψωμιού,αφαιρούμε την κόρα και στίβουμε καλά την ψύχα...
Σε μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε πολύ καλά, να "δέσουν"....
Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καφτό λάδι, να κάνουν ωραία κρούστα....

ΣΑΛΤΣΑ
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια...
Βάζουμε το λάδι σε πλατειά κατσαρόλα,να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια να
σωταριστούν ελαφρά...
Βάζουμε και τον πελτέ και τον λιώνουμε στον πάτο της κατσαρόλας με το κουτάλι.....
Προσθέτουμε τις τριμμένες τομάτες και 1 ποτήρι νερό...
Ρίχνουμε τα μυρωδικά μας και το αλατοπίπερο και αφήνουμε να σιγοβράσει.....
'Οταν πιει η σάλτσα τα νερά της και "δέσει" την κατεβάζουμε από τη φωτιά...
Αραδιάζουμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και περιμένουμε 20-30' να ενωθούν.....

ΠΙΛΑΦΙ
Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό (όσο γράφει η συσκευασία του ρυζιού)
Ρίχνουμε τη δάφνη....το κομμάτι λεμονιού....και το αλάτι....
Μόλις πάρει βράση, βάζουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.....
Ανακατεύουμε συχνά, να μή μας κολλήσει το ρύζι...
 Όταν έχει "σπάσει" η καρδιά του ρυζιού....και ανακατεύοντας με ένα κουτάλι, στο κέντρο της κατσαρόλας, δεν υπάρχουν υγρά...τότε το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφαιρούμε τη δάφνη και το λεμόνι....
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα την κατσαρόλα, κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε το ρύζι,
για 15' να στεγνώσει...

Σερβίρουμε το ρύζι με κουπ, και στολίζουμε το πιάτο μας με τους πεντανόστιμους κεφτέδες και την κατακόκκινη, υπέροχη σάλτσα μας....Εάν θέλουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυράκι !!!!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου