ΦΙΛΕΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΜΙΣΤΑ
ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "φιλέτα κοτόπουπου γεμιστά" |
* 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
* 1 πιπεριά πράσινη
* 2 τομάτες
* 300 γρ.τυρί μαλακό (όποιο μας αρέσει)
* 3 κ.σ. μαϊντανός
* 1 κ.γλ.πάπρικα γλυκειά
* ελαιόλαδο
* 1/2 φλ.κρασί
* αλάτι...πιπέρι....
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα φιλέτα στο πλάϊ, κατά μήκος και τα ανοίγουμε σαν τετράδιο...
Τα αλατοπιπερώνουμε....
Καθαρίζουμε τις τομάτες, αφαιρώντας φλούδα και σπόρους.
Σε μπωλ, κόβουμε κυβάκια τις τομάτες και την πιπεριά. Προσθέτουμε το τυρί τριμμένο...
Ρίχνουμε στο μπωλ 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και την πάπρικα....
Ανακατεύουμε τη γέμιση....
Έχουμε απλώσει τα φιλέτα, ανοιγμένα, στον πάγκο.....
Βάζουμε 2 κουταλιές γέμιση, πάνω στο μισό φιλέτο και σκεπάζουμε με το άλλο μισό....
Κλείνουμε προσεκτικά με οδοντογλυφίδες,ώστε να μη χυθεί η γέμιση κατά το σωτάρισμα....
Σε πλατύ,αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε ελαιόλαδο (ίσα να καλύψει τον πάτο του τηγανιού) να ζεσταθεί καλά....
Ακουμπάμε τα φιλέτα στο καυτό λάδι και τα τηγανίζουμε και από τις δυο μεριές, να κάνουν κρούστα....
Σβήνουμε το τσιγάρισμα με το κρασί....Βάζουμε τα φιλέτα σε ταψάκι και ρίχνουμε και τη γέμιση που ίσως περίσσεψε...
"Ξεπλένουμε" με λίγο νεράκι, ό,τι έχει μείνει στο τηγάνι, από το σωτάρισμα, και το προσθέτουμε στο ταψί....
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200* για 30' περίπου.....
'Οταν ετοιμαστούν τα φιλέτα, αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και τα πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Τα σερβίρουμε με ρύζι και τα συνοδεύουμε με πλούσια σαλάτα και δροσερό λευκό κρασί...!!
ΕΔΩ.....η συνταγή με εικόνες.....βήμα-βήμα....!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου