ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΠΥΡΑΤΟ...
ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
ΥΛΙΚΑ
"μοσχάρι μπυράτο με πατάτες στη γάστρα" |
* 1 κιλ. μοσχάρι καθαρό χ.κ.
* 3-4 τομάτες ώριμες
* 1/2 φλ.ελαιόλαδο
* 1 κρεμμύδι
* 1 σκ.σκόρδο
* 1 φλ.μπύρα
* 3-4 πατάτες
* αλάτι...πιπέρι...
* 1 φύλλο δάφνη...μαϊντανός....
* λίγο αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε φέτες το μοσχάρι....και τις αλευρώνουμε....
Τρίβουμε τις τομάτες...ψιλοκόβουμε το σκόρδο....κόβουμε ροδέλλες το κρεμμύδι...
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες...και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.....
Σε πλατειά κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί και βάζουμε τις αλευρωμένες φέτες μοσχαριού να σωταριστούν...
Όταν κάνουν κρούστα και από τις δυο μεριές, τις βγάζουμε σε ένα πιάτο...
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο, να μελώσουν...
Σβήνουμε με την μπύρα...αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις τομάτες,
τη δάφνη, και το αλατοπίπερο......
Στρώνουμε στο κέντρο της γάστρας, τις σωταρισμένες φέτες του μοσχαριού και περιμετρικά βάζουμε τις πατάτες.
Ρίχνουμε από πάνω την μπυράτη σάλτσα και σκεπάζουμε κρέας και πατάτες.....
Σκορπίζουμε τον μαϊντανό και κλείνουμε τη γάστρα....
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200* για 1,5 ώρα περίπου, να μαλακώσουν, κρέας και πατάτες (αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νεράκι) και να μελώσει η σάλτσα μας !!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
ΘΕΪΚΟ !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο μαγείρεψα. Εγινε τελειο.Μπραβο για την υπεροχη συνταγή σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕδώ κολλάει η λέξη...."κόλαση" !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή