Σας ευχόμαστε καλές γιορτές! Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

ΜΠΑΜΠΑΔΑΚΙΑ


ΜΠΑΜΠΑΔΑΚΙΑ

Γλυκός...δροσερός...σιροπιαστός ...πειρασμός  !!


ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "μπαμπαδάκια"
~~~ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΜΠΑΔΑΚΙΑ
* 1 φλ. ζάχαρη άχνη
* 1,5 φλ.αλεύρι
* 4 αυγά
* 1 φακ.μπέϊκιν πάουντερ
* 1 βανίλια
* 1/2 φλ.καφέ κονιάκ
* ξύσμα λεμονιού

~~~ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
* 3 φλ.νερό
* 2,5 φλ.ζάχαρη
* 2 φέτες λεμόνι
* 1 βανίλια
εύκολες και γρήγορες συνταγές "μπαμπαδάκια"

~~~ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΥ
Δείτε τη συνταγή στην ομάδα "ΓΛΥΚΑ"


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

~ΜΠΑΜΠΑΔΑΚΙΑ
Συγκεντρώνουμε τα υλικά στον πάγκο μας.....
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέϊκιν πάουντερ (στο σουρωτηράκι μας)
Σε μπωλ,χτυπάμε, τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν ...
Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και το κονιάκ.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα, στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ,
μέχρι να έχουμε ένα παχύρευστο μείγμα.
Λαδώνουμε την ειδική φόρμα με τις 12 θέσεις για κεκάκια μάφινς....(αν έχουμε τα ειδικά φορμάκια για μπαμπαδάκια, ακόμα καλλίτερα.....θα προσεγγίσουμε περισσότερο στο κλασσικό σχήμα τους)
Τις γεμίζουμε με το μείγμα, κατα το 1/2....
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180* για 15'....να φουσκώσουν και να χρυσίσουν.
Τα βγάζουμε απο τις θήκες και περιμένοντας να κρυώσουν....Ετοιμάζουμε το σιρόπι...
~ΣΙΡΟΠΙ
Βάζουμε τα υλικά σε κατσαρολάκι...μόλις πάρουν βράση, μετράμε 5' ακόμα και το σβήνουμε.
Ρίχνουμε το σιρόπι σε πλατύ, βαθύ σκεύος.
~ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ
Με μιά οδοντογλυφίδα κάνουμε 5-6 τρύπες, σε κάθε μπαμπαδάκι, από την κάτω μεριά.
Τα αραδιάζουμε στο σιρόπι και μετά από 2' τα τουμπάρουμε να σιροπιαστούν και από την
άλλη μεριά.
Τα ακουμπάμε σε έναν δίσκο, να "κάτσει" το σιρόπι....
~ΓΕΜΙΣΜΑ
Έχουμε έτοιμη τη σαντιγύ μας (δες "ΣΑΝΤΙΓΥ" στα ΓΛΥΚΑ)
Κόβουμε στο επάνω μέρος, στο κάθε μπαμπαδάκι, ένα λεπτό "καπάκι"
Αδειάζουμε από το κέντρο του,με ένα κουταλάκι,λίγη ψύχα.....
Γεμίζουμε με αρκετή σαντιγύ, το σκεπάζουμε, με το καπάκι του και το πατάμε ελαφρά,
να φανεί η σαντιγύ γύρω-γύρω....
Διακοσμούμε.....με ροζέτες σαντιγύ... κομματάκια από γλυκό κουταλιού... λίγο ινδοκάρυδο...

Τα διατηρούμε σκεπασμένα, σε δροσερό χώρο !!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : το μείγμα που θα περισσέψει (που δεν θα χωρέσει στο ταψάκι γα μάφινς) το ρίχνουμε σε αλουμινένια φορμάκια (για κεκάκια) και ακολουθούμε τα βήματα της συνταγής....



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου