ΖΩΜΟΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΕ "ΚΥΒΟΥΣ"
Θα φτιάξουμε,εύκολα και γρήγορα, ζωμό λαχανικών...να τον διατηρήσουμε στην κατάψυξη....σε παγωμένους "κύβους".......!
Θα έχουμε όποτε θέλουμε, έτοιμο,
έναν φρεσκοκατεψυγμένο "κύβο" λαχανικών, να νοστιμίσει τα φαγητά μας !!!
ΥΛΙΚΑ
"ζωμός λαχανικών σε κύβους" |
* 4-5 καρότα
* 2 κλ.σέλερυ ή
* 1/2 ματσάκι σέλινο
* 1 κρεμμύδι μεγάλο
* 5-6 κόκκους πιπέρι
* λίγο αλάτι
* 2 κ.σ.ελαιόλαδο
* 5 ποτήρια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά.
Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά και τα βάζουμε στη φωτιά.
Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά...
σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε
να σιγοβράσουν για 2 ώρες.
Σουρώνουμε τον ζωμό και περιμένουμε να κρυώσει.
Γεμίζουμε με τον ζωμό λαχανικών,παγοκυψέλες ή θήκες για παγάκια, που να σκεπάζονται όμως...!
Διατηρούμε στην κατάψυξη τους "κύβους" λαχανικών και τους έχουμε έτοιμους,να δώσουν
νοστιμιά, γεύση και άρωμα, σε σουπίτσες ζυμαρικών...σάλτσες... κλπ !!!
Σημείωση:
Εναλλακτικά...
Βράζουμε τα λαχανικά μας, μέχρι να χυλώσουν......τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
Γεμίζουμε με το μείγμα παγοθήκες (που καλύπτονται) και διατηρούμε στην κατάψυξη !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Έξυπνη και πρακτική λύση για πρόσθετη γεύση στα φαγητά μας....
ΑπάντησηΔιαγραφήΈβρασα κουσκουσεδάκι σκέτο και έριξα 2 παγάκια ζωμού......άλλη γεύση !!!
ΑπάντησηΔιαγραφή