Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012

ΦΟΝΤΑΝ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΑΣ


ΦΟΝΤΑΝ  ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΑΣ

Φοντάν.... (Fondant στα γαλλικά)
είναι το μικρό γλυκάκι για κέρασμα...!
Στη δεκαετία του '60, θυμάμαι, ότι υπήρχε σε όλα τα σπίτια, η..,.φ ο ν τ α ν ι έ ρ α
γεμάτη με μικρούς γλυκούς πειρασμούς !!!


εύκολες και γρήγορες συνταγές "φοντάν ινδοκάρυδας"
ΥΛΙΚΑ (για 25-30 τεμάχια)

* 1 πακ.μπισκότα πτι-μπερ
* 1 φλ.καρύδα
* 1 σφ.λικέρ
* 1 φλ.αμύγδαλα λευκά
* (2 κ.σ.κακάο εάν θέλουμε να φιάξουμε και σοκολατένια ζύμη)

ΣΙΡΟΠΙ

* 1 φλ.νερό
* 1 φλ.ζάχαρη
* ξύσμα λεμονιού

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

* 1 ποτήρι ινδικής καρύδας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καβουρδίζουμε την αμυγδαλόψυχα και την χοντροκόβουμε, στο μπλέντερ.
Θρίβουμε και τα μπισκότα στο μπλέντερ (μή γίνουν σκόνη)
Ρίχνουμε σε κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει.
Μετά 5' το αποσύρουμε και περιμένουμε να κρυώσει.
Βάζουμε σε μπωλ, την αμυγδαλόψυχα...τα μπισκότα...την καρύδα...το λικέρ...και ανακατεύουμε....

Ρίχνουμε το σιρόπι, λίγο-λίγο στο μπωλ, ανακατεύοντας και ζυμώνοντας, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή
εύπλαστη, ζύμη....που  να μην κολλάει στα χέρια.
(Στο σημείο αυτό,αν θέλουμε χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και ρίχνουμε,στο ένα μέρος το κακάο, για να
έχουμε φοντάν με λευκή και σοκολατένια βάση....) Πλάθουμε σε μπαλάκια.
Βάζουμε την καρύδα σε βαθύ μπωλάκι και ρίχνουμε ένα-ένα τα φοντάν...τα γυρίζουμε να καλυφθούν με την καρύδα
και τα ακουμπάμε στα ειδικά χαρτάκια. Τα διατηρούμε στο ψυγείο !!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου