Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ


ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

ΥΛΙΚΑ

# ΓΙΑ ΑΣΠΡΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
* 1 κούπα αλευρι (φαρίνα που φουσκώνει μόνη της)
* 2/3 κούπας ζάχαρη άχνη
* 5 αυγά
* ξύσμα λεμονιού
~~~~~~~~~~~~~~
# ΓΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
* 1 κούπα αλεύρι (φαρίνα)
* 1 κούπα ζάχαρη άχνη
* 5 αυγά
* 3-4 κ.σ. κακάο
* 1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μπωλ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε,στο μίξερ ή με το μίξερ χειρός, αρκετή ώρα, έως ότου
ασπρίσει το μείγμα και γίνει μια αφράτη κρέμα.....
Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού.....( ή τη βανίλια)
Περνάμε το αλεύρι, κοσκινίζοντάς το, από σουρωτήρι με ψιλή σίτα....Εάν βάλουμε και κακάο,το ρίχνουμε
στο αλεύρι, πριν το κοσκίνισμα, ώστε να περαστούν μαζί από τη σίτα.....
Ρίχνουμε το αλεύρι, κουταλιά-κουταλιά και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα ζαχαροπλαστικής,
 (όχι μίξερ !!) γλυκά και απαλά, για να μείνει αφράτο το μείγμα μας....

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ......
1. εάν θέλουμε το παντεσπάνι για κορμό..
στρώνουμε λαδόκολλα σε ορθογώνιο ταψάκι 25x35 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα....
2. εάν το θέλουμε για βάση τούρτας....
στρώνουμε λαδόκολλα σε στρογγυλό ταψάκι 25 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180* για 20-25'......
Είναι έτοιμο το παντεσπάνι, όταν το τρυπήσουμε με οδοντογλυφίδα και βγει στεγνή...
Εάν έχουμε δουλέψει απαλά το μείγμα και δεν έχει φύγει ο αέρας...θα έχουμε στα χέρια μας
ένα αφράτο παντεσπάνι, έτοιμο για οποιαδήποτε χρήση.....
Και στις δύο περιπτώσεις κόβουμε το παντεσπάνι, αφού κρυώσει, με μαχαίρι, σε 2 ή 3 οριζόντια κομμάτια ανάλογα με το πάχος που θέλουμε... (σημ...με το ψήσιμο,φουσκώνει γύρω στα 5 εκ.)


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου